Смятаме приетия в САЩ закон за забрана на вноса на

...
Смятаме приетия в САЩ закон за забрана на вноса на
Коментари Харесай

Позиция на „Росатом“ относно забраната за внос на руски обогатен уран в САЩ

Смятаме признатия в Съединени американски щати закон за възбрана на вноса на съветски обогатен уран за дискриминационен и непазарен. Очевидно е, че сходни решения, които имат политически подтекст, са деструктивни за устойчивото действие наглобалния пазар на артикули и услуги в региона на нуклеарния горивен цикъл.

Днес съветските предприятия от нуклеарната енергетика разполагат с най-съвременната производствено-технологична база, а активността им е уравновесена върху целия нуклеарен горивен цикъл. Възприетата от „ Росатом " тактика за световно софтуерно водачество дава обилни резултати в укрепването на съдействието с непознати страни, заинтригувани от развиването на производството на нуклеарна сила в границите на прагматичен и уравновесен метод. Приоритетно направление за нас е и задоволяването на възходящото търсене на уранова продукция от съветската нуклеарна енергетика - съгласно прогнозите делът на нуклеарната генерация в енергийния баланс на Руската федерация би трябвало да нарасне от актуалните 20% на 25% до 2045 година

По този метод през днешния ден „ Росатом " твърдо резервира позициите си на международен водач в нуклеарните технологии и ще продължи да развива връзките си с задграничните сътрудници, заинтригувани от дълготрайно съдействие.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР