По официални данни през последните няколко месеца срещу Франция са

...
По официални данни през последните няколко месеца срещу Франция са
Коментари Харесай

Френски политолог: Ако се вслушаме в заплахите на Путин, ще го оставим да победи

" По публични данни през последните няколко месеца против Франция са се подготвяли няколко терористични офанзиви, които са били предотвратени. Така че рискът от нови удари е толкоз огромен, че страната вкара алена (терористична б. на ред.) степен на паника. Не ни е за първи път. Но не мисля, че равнището на опасност е напълно обвързвано със събитията в Москва. Въпреки че, несъмнено, би трябвало да останем бдителни ". Това съобщи френският политолог Никола Тензе пред " Медуза ". Той разяснява изявление на Еманюел Макрон, който съобщи, че хипотетично западните страни могат да военни във войната в Украйна, които да се бият против Русия. Тогава френският министър на защитата Себастиан Льокорню предизвести, че концепцията на президента може да " създьаде проблеми в Париж ".

" Първо, Макрон направи изказването си доста деликатно, тъй като Франция не желае да премине към пълномащабно съдействие с Русия. Много добре знаем, че Русия се държи като терористична страна в Украйна, Сирия и доста други места в редица африкански страни. Знаем по какъв начин работи съветското разузнаване. Русия в действителност е в положение на война освен с Украйна, само че и с Европа. От това следва второто: неправилно е това съдействие да се възприема като доближаване сред двете страни. Франция, сходно на Съединените щати, ще обменят информация с Русия за вероятни терористични офанзиви. Благодарение на Съединените щати съветското държавно управление знаеше за идното нахлуване на Крокус Сити Хол. Струва си да се означи, че това не е първият път, когато Русия употребява тероризма, с цел да „ откри “ връзки със Запада. Такъв беше казусът след терористичните офанзиви от 11 септември в Сирия и в зоната на Сахел, изключително в Мали, Нигер и Централноафриканската република. Русия сподели, че се бори с ИД в Сирия, само че в реалност поддържа режима на [сирийския президент] Башар ал-Асад. Същият предлог беше употребен, с цел да се закрепи в страните от Сахел. Така че от страна на Русия съдействието може да е в прочут смисъл машинация. За Франция присъединението към тази игра може да значи „ избелване “ на закононарушенията на Русия в Украйна и Сирия ", разяснява политологът.

" Тероризмът е световна опасност, тя обгръща освен Русия, само че и други страни. Бойци могат да идват от Русия и да правят терористични офанзиви във Франция, Германия, Англия и така нататък Въпреки че не мисля, че държавното управление на Владимир Путин желае да предотврати тези офанзиви. Така че не би трябвало да очаквате доста от съдействието с Русия ", споделя още Тензе.

" След атентата в Москва Путин стартира да упреква освен Украйна, само че и западните страни за терористичната офанзива. Затова ми се коства, че Путин няма да одобри това предложение. Това е персонално мое мнение, само че не считам, че би трябвало да задълбочаваме връзките с съветските специфични служби. Може да имаме общи врагове, само че в този момент Русия на Путин (това казвам) е зложелател сама по себе си ", добави френският политолог.

" Някои френски министри, като този на защитата и министъра на външните работи считат, че Франция би трябвало да работи деликатно, като се занимава единствено с въпроси на военна помощ, разминиране, киберсигурност и така нататък Макрон сподели три пъти, че дейностите на Франция би трябвало да бъдат по-решителни. От позиция на Макрон тези думи са „ стратегическа неизясненост “. Те значат, че може би един ден европейските съдружници ще би трябвало да отидат по-далеч. Все още нищо не е решено, това са единствено полемики за разновидности. Франция не може да работи сама - има потребност от поддръжката на други европейски страни по този въпрос. Виждам пет сюжета за развиване на събитията. Първото, което към този момент споменахте: дребни интервенции за образование на украински бойци. Второто е директна поддръжка за Украйна, да вземем за пример помощ при установяване на верните цели. Третият е изпращането на войски в освободените територии на Украйна за ограничение на съветската атака и контраатаки против цивилни. Четвъртото е директно присъединяване във военни дейности: нанасяне на удари по съветски войски в окупирани територии или даже на съветска територия. Петият е цялостното включване на европейските войски във войната, присъединяване им в борби наедно с украинската войска. Разбира се, всичко това са хипотетични сюжети и не бихме желали да позволим доста от тях да се осъществен. Сега Макрон има поради, че Франция би трябвало да бъде по-активна в този спор: да изпрати повече разнообразни типове оръжия, изтребители, ракети с огромен обхват. В този случай просто няма да има потребност от петия сюжет ", споделя още анализаторът.

" Владимир Путин употребява нуклеарната опасност отдавна. Тя не стартира през 2022 година Това е тип изнудване и мисля, че не би трябвало да се поддаваме. За страдание, нуклеарният шантаж разреши на Путин да манипулира дневния ред през 2022 година Сега би трябвало да обърнем приливата и да стартираме да дефинираме дневния ред. Пропагандистите по целия свят - освен по съветската телевизия, само че и във Франция, Германия и други страни, приканват да седнем на масата за договаряния с Русия, да стартираме да си сътрудничим и да понижим равнището на напрежение. Мисля, че това е неверна тактика. Ако се вслушаме в заканите на Путин, ще го оставим да победи ", сподели още политологът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР