По-малко от три месеца преди изборите за Европейски парламент френският

...
По-малко от три месеца преди изборите за Европейски парламент френският
Коментари Харесай

Макрон предлага минимална европейска заплата

По-малко от три месеца преди изборите за Европейски парламент френският президент предложи самобитна пътна карта за възобновление на Европа.
В негова публикация, оповестена във всяка от 28-те страни членки, в това число Великбритания, която към този момент не е ясно дали ще взе участие в евроизборите, той приказва непосредствено с гласоподавателите и ги предопреждава, че Европейски Съюз е в заплаха, написа Дневник.
Според него вотът е решителен, а думите му имат за цел да подействат като сигнал за пробуждане на съюза, нуждаещ се от фундаментални промени. Френски публични лица обясниха, че предназначението на писмото е да провокира спор в Европа след евроизборите.
Той показва Брекзит, който - в случай че не бъде отсрочен - би трябвало да се случи на 29 март, като знак на рецесията в Европа и по какъв начин хората може да се отвърнат от съюза, в случай че го считат за "бездушен пазар ", а не за "исторически триумф, за помиряване на един унищожен континент под формата на невиждан план за мир, разцвет и независимост ".
Но Макрон предизвести и за това, че Брекзит е образец за неистини и безнаказаност. "Кой сподели на британците истината за бъдещето им след Брекзит? Кой приказва с тях за загубата на достъп до европейския пазар? Кой им уточни рисковете за мира в Ирландия от възобновяване на някогашната граница? Окопаването в шовинизъм не предлага нищо. Това е отменяне без конкуренция. И това е капан, запашващ цяла Европа. Онези, които раздухват гнева на хората, подкрепени от подправени вести, не дават обещание нищо и дават обещание всичко ".

Ето какво предлага Еманюел Макрон в публикацията си:

- основаване на организация за отбрана на демокрациите, която ще дава специалисти на страните членки по това по какъв начин да се защищава изборния развой от операции и хакерски офанзиви

- възбрана сили отвън Европейски Съюз да финансират политически партии в Европа

- общоевропейски правила за възбрана в интернет на всички прояви на език на омразата и насилието

- реформиране на Шенгенското съглашение и основаване на обща гранична полиция и европейска работа за даване на убежище; само че също по този начин който желае да е в Шенген, ще би трябвало да демонстрира и взаимност посредством единната европейска политика за даване или отвод на убежище; вдишване на отговорности за прецизен надзор и европейска взаимност от всяка страна посредством Европейски съвет за вътрешна сигурност

- основаване на Европейска климатична банка, която да финансира прехода към зелена стопанска система

- възбрана за фирмите, застрашаващи стратегически ползи на Европа

- основаване на политика Европа преди всичко в духа на това, което вършат сега управляващите във Вашингтон и Пекин

- основаване на обществен щит за всички работещи в Европейски Съюз, като се "гарантира едно и също възнаграждение за една и съща свършена работа, както и минимална европейска заплата, подобаваща за всяка страна и обсъждана групово всяка година "

- апел институциите на Европейски Съюз и страните членки да вземат участие до края на годината в Конференция за Европа, на която да бъдат препоръчани промени в политическия план на съюза без да има тематики табу; това включва и единодушие за проверка на съществуващите основополагащи закони на Европейски Съюз.

- реформиране на разпоредбите за защита на конкуренцията и комерсиалната политика; наказване или възбрана за бизнес на компании, които компрометират стратегическите ползи и фундаментални полезности като екостандарти, отбраната на данни и честното заплащане на данъци; основаване на европейски преференции в стратегическите промишлености и публичните поръчки, "както вършат нашите американски и китайски съперници ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР