По-малко от година остана рекорда за скорост, поставен от всъдехода

...
По-малко от година остана рекорда за скорост, поставен от всъдехода
Коментари Харесай

Най-бързият SUV: Nissan би рекорда на Toyоta

По-малко от година остана върха за скорост, подложен от всъдехода Toyota Land Speed Cruiser. Той бе създаден в Съединени американски щати от спортното отделение Motorsports Technical Center на компанията. Той съумя да се форсира до 370 км/ч, разчитайки на бруталните 2000 к.с.

Новият първенец е Nissan Qashqai, разчитащ на V6 мотор от GT-R, само че форсиран също до 2000 к.с. Моделът е създаден от английското тунинг ателие Severn Valley Motorsport. Целта пред тази машина е да натрие носа на Toyota, което и съумява да направи, развивайки 382 км/ч. Тази скорост е била реализирана за 27 секунди.

Естествено, новият рекордьор е с доста по-добра динамичност от тази на Land Cruiser, защото е по-ниско до земята и челното противодействие е доста по-малко. Освен това е и по-лек. Но още при върха на Land Cruiser бе оповестено, че моделът може да развие повече от 370 км/ч. Причината да не го направи била, че полосата на галактическия център в Калифорния не била задоволително дълга. Това значи, че скоро може да чакаме дуплика от Toyota.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР