По-късно протестно шествие тръгна от площада към сградата на Народното

...
По-късно протестно шествие тръгна от площада към сградата на Народното
Коментари Харесай

Протестиращи в подкрепа на парламентаризма, ЕС и НАТО блокираха Орлов мост

По-късно протестно шествие потегли от площада към постройката на Народното събрание и блокира придвижването по бул. " Цар Освободител ", СУ " Св. Климент Охридски " и стигнаха до Орлов мост, като го блокираха.

Демонстрантите държаха лозунги с послания: " Радев, свободен си да залезеш на изток ", " 79 години стигат ", " Радев народен изменник ",  " Радев сътрудникът на Путин ", " Радев съобщи европейска България ", " Мунчо, чий е Крим? " и други п., оповестиха Българска телеграфна агенция и БНР. Част от присъстващите държат българския байрак и този на Европейския съюз. Чуваха се викания " Тук не е Москва ".

Разпънат беше и огромен наследник транспарант, на който с жълти букви можеше да се прочете: " България е с Украйна и Европа ".

В региона имаше засилено полицейско наличие.

Пред протестиращите депутатът от " Продължаваме промяната - Демократична България " (ПП-ДБ) Явор Божанков прикани " да запазим България като европейска и натовска страна ", цитира думите му Българска телеграфна агенция.

Казваме " тук не е Москва ", обаче има едни хора, които желаят тук да е Москва, а се възползват от всички благини на свободния свят. Трябва да проявим мъдрост, самообладание и да отстоим нашите полезности, сподели Божанков.

Манол Пейков, народен представител от ПП-ДБ, разяснява пред протестиращите напрежението, зародило в четвъртък в Народното събрание сред " Възраждане " и депутати от ПП-ДБ. По думите му би трябвало да си " опитомим " страната.



Да запазим демокрацията у нас, прикани юрист Емил Георгиев. Той добави, че в Конституцията е планувано ръководството да се прави от постоянен парламент. В България не е планувана еднолична служебна власт, съобщи Георгиев.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР