По инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на

...
По инициатива на TISPOL – европейската мрежа на службите на
Коментари Харесай

КАТ и ДАИ стартират масови проверки на камиони и автобуси

По самодейност на TISPOL – европейската мрежа на службите на пътна полиция, от 9 до 15 октомври 2017г. на територията на всички държави-членки ще бъде осъществен засилен надзор над товарните коли и рейсовете. В инспекциите ще вземат участие и чиновници на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Основните аргументи за зародили произшествия с присъединяване на товарни коли и рейсове са неспазване времето за отмора от водачите, превишаването на скоростта, използването на алкохол и упойващи субстанции, транспорт на необезопасени товари както и претоварването на колите.

По време на инспекциите чиновниците на Пътна полиция ще наблюдават и за годна наложителна застраховка „ Гражданска отговорност “ и заплатена ли е нужната винетна такса за прилагане за избран период на републиканските пътища.

В инспекциите ще се включат чиновници на престъпна и икономическа полиция. Те ще наблюдават за незаконни мигранти, владеене и транспорт на наркотични и упойващи субстанции и превозване на крадени артикули, както и за транспорт на артикули, разнообразни от упоменатите в документите за товара.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР