По инициатива на Район Подуяне вече е отправено предложение до

...
По инициатива на Район Подуяне вече е отправено предложение до
Коментари Харесай

Кръщаваме улица на Милен Цветков

По самодейност на Район Подуяне към този момент е отправено предложение до Столичния общински съвет сегашната улица 549 в североизточния квартал да получи името на известния ефирен водещ Милен Цветков.

Идеята не е просто някоя пътна артерия да бъде посочена на убития в нелепа злополука известен публицист. На улица 549 е последната му месторабота.

Изгонен от Нова телевизия поради свободата на изложение при остарялата власт, Милен Цветков беше приютен от различната ТВ 1.

Наименоването на улицата на Милен Цветков дава отговор на нормалните условия на общината. Тя нормално изисква от гибелта на даден човек да бъде минала най-малко година, с цел да бъде в съгласие от другите комисии и след това на бъде гласувано от Столичния общински съвет – градския парламент на София, назоваването на дадена пътна артерия.

 

Странно е, само че при толкоз улици с номера, вместо наименования, редица уважавани и известни българи нямат на свое име и в своя чест кръстени обекти.

 

 

Достатъчно е да бъдат упоменати Емил Димитров, Георги Калоянчев, макар решението от 2015 година, Георги Черкелов, Велко Кънев, Тодор Колев, както и на последно умрелите и също сякаш получили решение още през 2019 година Стефан Данаилов и Стоянка Мутафова.

Наталия Каменова

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР