По-голямата част от парите на българите отиват за храна. Това

...
По-голямата част от парите на българите отиват за храна. Това
Коментари Харесай

Най-много пари даваме за храна

По-голямата част от парите на българите отиват за храна. Това демонстрират данните от разбор на Евростат за финансовите характерности на семействата в Европейския съюз през последната година. По този индикатор страната ни е в компанията на Румъния, Латвия и Естония, където храната е най-съществен индикатор в разноските на всяко домакинство.
Второто по величина перо в разноските на българина са парите, които отделя за поддръжка на дома – за вода, ток, газ, отопление с парно и други твърди горива – към 15%, заяви bTV.
За превоз и обществени осигуровки българинът е отделял към 7%. За облекло и обувки, както и за обзавеждане и поддържане на дома си, а също и за алкохол и цигари – 4,2%.
За опазване на здравето българинът е отделял 5,4%, а за свободно време, културен отдих и другите типове връзки – по 4,4%.
Предметът с дълготрайна приложимост, който българинът купува най-масово, е тв приемникът – близо 99% от семействата имат най-малко по един тв приемник, а 30% - по два или повече.
Как е в Европейския съюз?
При европейските ни съседи потреблението на всяко домакинство варира и зависи от нивото на приходите, културните привички и географското състояние на страните, сочи Евростат. Почти една четвърт от разноските обаче отиват за поддръжка на жилището – вода, електричество, газ или различен тип отопление.
На второ място разноските на европейците са били за превоз и чак на трето – за храна, към 12% от бюджета на семейството.
Европейците дават повече и за развлечения – за „ заведения за хранене и хотели” и „ отдих и култура” те отделят към 9%.
Във Финландия са имали най-големи разноски – близо 30% от бюджета, Дания – 29%, Англия – 27%, Швеция и Франция – по 26%.
Най-разточителни в харченето по заведения за хранене и хотели са били жителите на Малта, Кипър и Испания.
В прилежащите ни страни: в Гърция най-вече пари се отделят за поддръжка на дома, за храна и за хотели и заведения за хранене. В Румъния – за храна, за дома и за превоз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР