По-голямата част от най-заможните инвеститори в света очакват акциите на

...
По-голямата част от най-заможните инвеститори в света очакват акциите на
Коментари Харесай

Богатите инвеститори чакат ново поевтиняване на акциите, преди да започнат да купуват

По-голямата част от най-заможните вложители в света чакат акциите на фондовите тържища да паднат още надолу, преди да стартират да ги изкупуват, сочи изследване на UBS Global Wealth Management, представено от Блумбърг.

Сред интервюираните вложители и притежатели бизнес, които разполагат с минимум 1 млн. $ под формата на активи за вложения или годишни доходи, 61% споделят, че ще изчакат акциите да поевтинеят с още 5% до 20%, преди да стартират купуват, до момента в който 23% считат, че времето към този момент е уместно. Около 16% считат, че в този момент не е моментът за всеобщо изкупуване на акции, защото тържищата са в „ меча територия “(над 20% под последната върхова стойност).

Хората с високи чисти приходи подхождат внимателно към пазаруването на рискови активи, като цели 60% от интервюираните споделят, че е доста евентуално в границите на идващите 12 месеца международната стопанска система да изпадне в криза.

Масовите карантинни ограничения, целящи ограничаване на разпространяването на пандемията от ковид, доведоха до невиждано закъснение на икономическата интензивност по целия свят и сринаха изцяло търсенето, което кара доста анализатори да предвиждат дълбока криза през 2020 година Макар че водещите показатели на фондовите тържища се напреднаха с над 20% от мартенското си дъно, те остават надалеч под рекордните стойности, регистрирани през тази година.

Според изследването на UBS делът на американските вложители, които гледат с оптимизъм на краткосрочните вероятности пред стопанската система на Съединени американски щати, е паднал до 30% от 68% през януари. За съпоставяне, 55% от вложителите в Азия с настроени оптимистично към икономическите вероятности пред техните страни.

„ Макар че по целия свят оптимистичните настройки на краткосрочните вложители са надолу, равнищата по райони наподобява дават отговор на пандемичния цикъл. “, споделя Паула Полито, UBS Global Wealth Management.

„ В Азия, където Covid-кризата стартира по-рано, вложителите наподобява са по-оптимистично настроени към акциите в района. От друга страна, оптимизмът в Съединени американски щати, където рецесията е в своя пик, е по-нисък “, прибавя тя.

 Проучването на UBS е извършено сред 1 и 20 парил и включва 2 928 вложители и 1 180 притежатели на бизнес.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР