По думите на военния министър нито НАТО, нито България планира

...
По думите на военния министър нито НАТО, нито България планира
Коментари Харесай

Тагарев: Нито НАТО, нито България планира да вземе страна в конфл...

По думите на военния министър нито НАТО, нито България възнамерява да вземе страна в спора в Близкия изток.

 

Тагарев още веднъж открои дейностите на Русия като максимален риск за страната ни и Евроатлантическия район. Той не скри, че Киев още веднъж е изискал помощ от София. „ Нашите благоприятни условия от тази позиция са лимитирани. Търсим разновидности. Основно нашата помощ е с муниции – в по-малка степен това, което е налично в складовете на армията, и в по-голяма – това, което създава промишлеността ни ”, уточни министърът пред NOVA.

 

Тодор Тагарев съобщи, че страната ни няма нови системи за противовъздушна защита, които да даде на Украйна, само че, в случай че се отдаде опция, би помогнала със старите си.

 

По мотив пазаруването на машините " Страйкър " и настояването на министъра депутатите да одобрят разхода допустимо най-скоро, Тагарев уточни, че има уверения от депутати, че ще имаме контракт до края на годината.

 

Относно вероятно подаване на оставката си като министър, той уточни: " Винаги би могло да се случи. Имам 41 години професионален път, бил съм министър на защитата единствено 7 месеца. Имам добра академична кариера и на драго сърце бих се върнал към нея ". Към момента оаче той не възнамерява това. 

 

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР