По думите на двама европейски дипломати, на които се позовава

...
По думите на двама европейски дипломати, на които се позовава
Коментари Харесай

Politico: Отказали на Зеленски участие на срещата на ЕС заради Орбан

По думите на двама европейски дипломати, на които се базира Politico, президентът на Украйна Володимир Зеленски доста е желал да взе участие в лидерската среща на Европейски Съюз, само че няколко посланици на страни-членки изразили опасения, че наличието ме ще " провокира антагонизма на Виктор Орбан " и ще направи позицията му по отношение на Украйна още по-неотстъпчива.

Президентът на Украйна Володимир Зеленски съобщи във видеообръщение към европейските водачи, че през днешния ден " решимостта ще бъде или в Брюксел, или в Москва " и им подсети за към този момент обещаното решение, написа gordonua.com.

Киев чака още 50 милиарда евро помощ за страната и предоставяне на зелена светлина за договаряния за присъединение към Европейски Съюз.

Зеленски, представен от Българска телеграфна агенция, акцентира, че това решение не е поради потребностите на политиците, а на хората - на тези, които се бият в Украйна и на тези в Европа, които, по думите му, " имат вяра, че Европа може да избегне завръщането в старите времена на безкрайни безплодни различия сред столиците ".

" Преди 10 години хората в Украйна се подвигнаха под знамената на Европейски Съюз. Днес желая единствено едно - да не предавате хората и вярата им в Европа ", съобщи Зеленски пред европейските ръководители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР