По думите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев

...
По думите на бившия енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев
Коментари Харесай

Провали се опитът на ГЕРБ да падне таванът върху компенсациите заради съкпия ток за бизнеса

По думите на някогашния енергиен министър от ГЕРБ Делян Добрев бизнесът не е получил и стотинка държавна помощ от декември и отсече - извънредно време е да има обезщетения. Формацията изиска нов механизъм със задна дата, тъй като компенсацията от 110 лева за мегаватчас е извънредно незадоволително.

Предложението е компенсацията да стане до 75% от разликата сред заложената от КЕВР планирана цена, която е в размер на към 190 лв. за мегаватчас. Това желаеха и от бизнеса със свое писмо до премиера. В сходно мнение от БФИЕК оферират към тази отплата да бъде въведен низък предел, с цел да няма свръхкомпенсация, ако силата е закупена по дълготраен контракт на по-ниска цена. Според работодателските организации показаха, че сегашната отплата, която е с предел от 240 лв. за мегаватчас, е извънредно незадоволителна, тъй като остава разлика от над 500 лв., които са непостижими за заплащане от страна на бизнеса.

Парламентът отхвърли плана за решение за въвеждане на обезщетителен механизъм за небитови крайни клиенти на електроенергийния пазар. " За " предлагането гласоподаваха 83 народни представители, други 83-ма бяха " срещу ", а 31 се въздържаха.

Вчера по време на онлайн среща сред премиера Кирил Петков и представители на работодателските организации бе взето решение таванът на обезщетения да се усили с 10 лева до 250 лева Там бе контрактувано при бъдещи разтърсвания още веднъж да се преразгледат механизмите за поддръжка.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР