По-добре е редовно правителство, защото всяко редовно правителство може да

...
По-добре е редовно правителство, защото всяко редовно правителство може да
Коментари Харесай

Гълъб Донев пристигна в парламента и си пожела съвсем скоро да не е премиер

„ По-добре е постоянно държавно управление, тъй като всяко постоянно държавно управление може да дефинира дълготрайни политики, да приема закони, които да уреждат публичните връзки в страната, може да ръководи и да ползва доста по-добре и в по-дългосрочна вероятност проблемите, които стоят пред страната и българските жители. “ Това съобщи служебният министър председател Гълъб Донев на старта на деня в Народното събрание, в който ще се гласоподава препоръчаният кабинет от проф. Николай Габровски.

„ Всички препоръчани за министри са специалисти в своята област. Надявам се тази експертност да прерастне и в експертност на ръководство на страната, тъй като има голяма разлика сред ръководството на държавните каузи и да решаваш проблемите на хората “, сподели още той.
На въпрос, в случай че бъде определено постоянно държавно управление, в какво положение то ще посрещне страната, Гълъб Донев отговори: „ Това, което служебното държавно управление оставя като завещание, е добре функционираща стопанска система, добре работещ енергиен пазар, сносно премерени обществени ограничения – поддръжка за най-нуждаещите се. Редовното държавно управление ще откри добре функционираща държавна система. “
„ Ако не успее да събере поддръжка през днешния ден, рулетката на мандатите се завърта. Това е естествена парламентарна процедура, естествен парламентарен ден. Ако този мандат не успее и не се сформира постоянно държавно управление, конституцията споделя, че продължава да ръководи служебното “, добави той.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР