По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на

...
По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на
Коментари Харесай

Случай на COVID-19 в русенска детска градина - 6-годишно дете е заразено

По данни на Регионалната здравна ревизия за последното денонощие на територията на област Русе са регистрирани 19 нови случая на ковид, като 16 от тях са от гр. Русе и надлежно по един от Борово, Николово и Тръстеник.

Девет от откритите случаи са при дами, а 10 при мъже. Болшинството от новозаразените – 18 души остават под домашна изолираност, а един човек е приет в болница.

Регистриран е и 1 нов доказан случай на гражданин на гр. Русе, който е на домашна изолираност на адрес в друга област. Именно по тази причина и в Единния информативен портал за Русенско са оповестени 20 нови случая на инфектирани с коронавирусна зараза.

През вчерашния ден е открит и първи случай на COVID-19 в детска градина „ Слънце 1 “. Става дума за 6-годишно дете, чието последно посещаване в детската градина е било предишния петък. Контактните деца от групата ще бъдат сложени под 14-дневна карантина. Оказва се, че детето има контакт с различен доказан случай в фамилията. Епидемиологичното изследване продължава.

С ковид е диагностицирана и още една учителка от МГ „ Баба Тонка “. 56-годишната жена е оставена под домашна изолираност. Установена е епидемиологична връзка с 47-годишната учителка от същото учебно заведение, чиято позитивна проба беше обявена през вчерашния ден.



Общо броят на диагностицираните с COVID-19 в област Русе доближи 514 души, като дейните случаи са 110. Към момента 31 души са на болнично лекуване, а 79 са оставени под домашна изолираност.

За миналите 24 часа има и четирима новоизлекувани пациенти, което значи, че броят на оздравелите от началото на пандемията от COVID-19 в Русенско доближи 381.

Припомняме, че Областният действен щаб е в непрекъснат контакт с всички институции на локално, районно и национално равнище и всекидневно следи обстановката с разпространяването на COVID-19 в района.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР