По 14 автобусни линии в София столичани ще продължат да

...
По 14 автобусни линии в София столичани ще продължат да
Коментари Харесай

Защо пак опряхме да ни вози Карат-С

По 14 автобусни линии в София столичани ще продължат да се возят на автобусите на Карат-С. Гласуваното удължение с до две години на контракта с компанията на Миролюб Столарски в действителност е за 15 линии, № 114 обаче към този момент е закрита. 

Внесеното от общинските съветници Ваня Тагарева от ГЕРБ и самостоятелния Симеон Славчев се отнася до номера 1, 3, 5, 6, 7, 8, 10, 14, 123, 204, 306 69,70, 4 и 114. Пакетът е по съглашение от 2008 година. Подкрепиха го 38 общински съветници, 8 се въздържаха, " срещу " бяха седмината от Българска социалистическа партия, Карлос Контрера, Станил Станилов и Войслав Тодоров. 

Предложеното от Тагарева и Славчев се свежда до: Или вози Карат-С, или се качвате на 30-годишни рейсове.

Звучи жестоко, само че обстоятелствата са такива. Ако линиите бъдат поети от " Столичен автотранспорт ", общинското сдружение разполага единствено с тази опция - да пусне автобусите на достолепната възраст 3 десетилетия, които пушат като кремиковски комини и нямат никаквъв еко стандарт, освен това на цена от 3 лева и 5 стотинки на километър. Тоест по-висока от контрактуваната с Карат-С от 3 лева, освен това нейните рейсове са на 8 години и си имат най-малко стандарт евро 1. Тоест - общинското дружество може да предложи единствено по-лоши возила против повече пари и по-сериозно замърсяване на въздуха. 

От позиция на хората, които би трябвало да се возят по автобусите по тези 14 линии, изборът е явен. На никой не му пука по какъв начин се споделя превозвачът, в случай че пътуването е по-добро. Предложението в тази ситуация е най-малко " да не се утежни качеството " на услугата. При това с понижение на цената спрямо тази, която Столична община е плащала до момента от към 60 стотинки.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР