Пловдивският Общински съвет се въздържа и не гласува предложението на

...
Пловдивският Общински съвет се въздържа и не гласува предложението на
Коментари Харесай

Не приеха предложението на Зико за увеличение на парите за важните проекти на Пловдив

Пловдивският Общински съвет се въздържа и не гласоподава предлагането на кмета за нарастване на бюджета за значими пътни планове поради инфлацията, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg.

през днешния ден не участва на сесията, само че съответно предлагането му е за преразпределение на средства от бюджета на община Пловдив за 2022 година за увеличение на цената на подписани контракти.

Това бе подложено на унищожителна рецензия от общинските съветници, заради обстоятелството, че липсват всевъзможни обосновки на предлагането от страна на общината. Независимият консултант сподели, че единствено по себе си предлагането е предстоящо, поради инфлация та, която е реалност. Но предлагането на общината не е обоснована по никакъв метод.

“Ние имаме едно малко ревю, което е голословно и което ни карате да подпишем на сляпо ", сподели Георгиев. Той упорства за материали и документи, които да бъдат предоставени на общинските съветници, с количествено стойностни сметки и съответните предложения от компании, които демонстрират с какво е повишено количеството на материали, с цел да се постанова това нарастване. “Може би става въпрос за голямо асимилиране на пари единствено. Ако това през днешния ден бъде гласувано през днешния ден, предлагам Прокуратурата да се заинтересува от това ", сподели.

От Българска социалистическа партия също настояха за материали обстойни с доказателствена стойност,

Те акцентираха, че разполагат единствено с някакъв тип обяснителна бележка, че размерът е огромен и че документите съставляват комерсиална загадка.

Независимият съветник Георги Величков пък означи, че се чака даже криза и рухване на цените на някои материали, като за някои това към този момент е реалност.

Той настоя още за преразглеждане на предпочитаните планове за града.

, от “Да, България " напряко уточни, че се упорства за повече пари за 5 обекта, само че за два от тях даже няма сключен договор, а за един от проектите въобще не е имало социална поръчка и няма определен реализатор.

Индексират се към този момент подписани контракти. “Не може кметът да си разрешава да замазва противозаконните си дейности, употребявайки нас ", сподели Александрова и изиска точката да бъде отсрочена за идната сесия, а на общинските съветници да бъда предоставена самостоятелна сметка за всеки един контракт, с претекстове и показател на сключените договори.

Всъщност нарастването, което е препоръчано е в общ размер 7 418 901 лв. и ще се заплати на изпълнителите от градския бюджет през 2022 и 2023 година

За подлез " Модър – Царевец ", за който е предоставена социална поръчка за 11,5 млн. лв. с Данък добавена стойност, са планувани нарастване от 1,3 млн. лв.. Обектът се извършва от компания " Драгиев и ко " и би трябвало да бъде приключен до края на идната година. 

За ремонт на бул. " Хаджи Димитър " са контрактувани към 5 млн. лв.. Искат се още 899 974 лв.. 

Обществената поръчка за разширението на ул. " Царевец " от бул. " Хаджи Димитър " до бул. " Свобода " е с планирана цена 4 145 600 лв. и занапред ще се афишира. Увеличението за този обект е в размер на 829 120 лв..

Ремонтът на Кукленско шосе, за който е подписан контракт с компания " Европейски пътища " за към 6 млн. лв., би трябвало да получи допълнително поради инфлацията още  905 531 лв.. 

3,5 млн. лв. пък са препоръчани за нарастване на парите за реконструкцията на Брезовско шосе – бул. " Дунав ". Обектът, който се извършва по плана за воден цикъл от компания ПИМК коства 20 185 774 лв..

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР