Казват, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата, и все

...
Казват, че диамантите са най-добрите приятели на момичетата, и все
Коментари Харесай

Какво гласи легендата за проклятитето на диаманта Хоуп

Казват, че диамантите са най-хубавите другари на девойките, и въпреки всичко един подобен драгоценен камък е бил по-скоро зложелател на тези, които са се докоснали до него. От диамантените мини в Индия и в кралските дворци в Европа, до бижутерите на Пето авеню и залите на института „ Смитсониън “, историята на един именит драгоценен камък, обгърнат в тайнственост вълнува хората и до през днешния ден.
 Петте велики дами, които имат достойнството да носят жълтия елмаз на Тифани  Петте велики дами, които имат достойнството да носят жълтия елмаз на Тифани  Петте велики дами, които имат достойнството да носят жълтия елмаз на Тифани  Петте велики дами, които имат достойнството да носят жълтия елмаз на Тифани
Според легендата проклинание тегне върху диаманта Хоуп – проклинание освен върху притежателя на диаманта, само че и върху всеки, който се допре до него. Независимо дали вярвате или не в проклятията, диамантът Хоуп интригува хората от епохи. Перфектното му качество, огромният му размер и редкият му цвят го вършат поразително хубав и неповторим.

 елмаз хоуп iStock

Неговото обаяние е подсилено от богата история, която включва това, че е бил благосъстоятелност на крал Луи XIV, откраднат по време на „ Френската гражданска война “, продаден, с цел да печелят пари за хазарт, носен с цел да събере пари за щедрост и по-късно дарен на института „ Смитсониън “, където се намира и през днешния ден.

Диамантът Хоуп наистина е неповторим. Този ослепителен наследник елмаз със своята богата история, потопена в мистерии и легенди е омагьосвал генерации със своята спираща дъха хубост. Със своето славно минало, обхващащо епохи, диамантът Хоуп не е просто драгоценен камък, а удостоверение за привлекателността и очарованието, които скъпоценните камъни могат да възпламенят в човешкото сърце .

Но има ли в действителност проклинание, от кое място идва диамантът Хоуп и за какво толкоз драгоценен камък е дарен на института „ Смитсониън “ разбираме от рубриката на Джуджи в „ На Кафе “ по NOVA във видеото нагоре!

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР