Пловдивските общини в очакване на подмярка 7.2 от Програмата за

...
Пловдивските общини в очакване на подмярка 7.2 от Програмата за
Коментари Харесай

Пловдив чака подмярка 7.2 от Програмата за селските райони

Пловдивските общини в очакване на подмярка 7.2 от Програмата за развиване на селските региони

Голяма част от общините от територията на област Пловдив чакат отварянето на подмярка 7.2 „ Инвестиции в основаването, подобряването или разширението на всички типове дребна по мащаби инфраструктура “ от Програмата за развиване на селските региони (ПРСР). Това стана ясно по време на обществените събития, част от осведомителната акция на ОИЦ-Пловдив в 18-те общини на региона, чиято цел е разпространение на еврофондовете и стратегиите, по които ще може да се кандидатства през актуалната година.

Участниците в осведомителните срещи - поданици на градовете Садово, Стамболийски, Перущица и Карлово, демонстрират максимален интерес към подмярка 7.2 от ПРСР, защото тя ще даде безплатна финансова помощ за създаване и реорганизация на общински улици, тротоари и уреди, основаване и възобновяване на площи за необятно публично прилагане, ремонт на общинска просветителна инфраструктура, създаване и рехабилитация на спортна инфраструктура. Бенефициенти по предстоящата подмярка ще бъдат общини в селските региони, юридически лица с нестопанска цел, които развиват обществената и спортната инфраструктура и културния живот, читалища и ВиК оператори.

Приемът по размер 7  „ Основни услуги и възобновяване на селата в селските региони “ се чака да започва на 7 или 8 март 2018 година, като ще продължи 120 дни, оповестяват от Министерство на земеделието, храните и горите. Проектите ще бъдат одобрявани електронно, през ИСУН. Министър Румен Порожанов прикани кметовете да са доста деликатни при правенето на документите, тъй като корекции няма да бъдат вероятни след затварянето на приема. МЗХГ кани общините да вземат участие в разяснителната акция, която е почнала министерството взаимно с Държавен фонд „ Земеделие “. Предстоят срещи в градовете Враца (02.03.2018 г.), Велико Търново (07.03.2018 г.) и Стара Загора (12.03.2018 г.). На кръглите маси са поканени всички общини, които осъществят планове по програмата към сегашния миг.

Експертите на ОИЦ разпространяваха измежду гостите на събитията отворената подмярка 4.2 от ПРСР - „ Инвестиции в преработка/маркетинг на селскостопански артикули “, която има за цел възстановяване на цялостната активност, икономическата успеваемост и конкурентоспособността на предприятия от хранително-преработвателната индустрия у нас.

Предприемачите, които участваха на срещите, бяха в детайли осведомени с отворената за кандидатстване процедура  „ Подкрепа за пилотни и демонстрационни начинания за дейно потребление на ресурсите ” по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспобност “ 2014-2020, ориентирана към микро, дребни и междинни предприятия, които желаят да покачат ресурсната си успеваемост посредством използване на новаторски решения, техники и способи. Младите бизнесмени получиха уточнения по отношение на предстоящата процедура „ Насърчаване на предприемачеството “ по ОПИК 2014-2020 и опцията за подсилване на част от дейностите в бизнеса си. 

Експертите на Областен информативен център-Пловдив дават изцяло гратис на всички заинтригувани страни подробни сведения за всички настоящи и идни благоприятни условия за кандидатстване и финансиране на планови оферти по оперативните стратегии, съфинансирани от Структурните и капиталови фондове на Европейския съюз у нас.

Проект „ Ефективно действие на регионален информативен център в гр. Пловдив “, се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР