Plovdiv24.bg Жълт код за сняг и поледици е обявен за утре,

...
Plovdiv24.bg
Жълт код за сняг и поледици е обявен за утре,
Коментари Харесай

Жълт код за почти цяла България! Ударно завръщане на зимата с преспи и навявания!

 Plovdiv24.bg Жълт код за сняг и поледици е разгласен за на следващия ден, 10 март, за всички области на страната като се изключи Бургас, Ямбол, Сливен, Стара Загора, Хасково и Кърджали. През идващото денонощие през България ще минава леден атмосферен фронт. Ще бъде облачно, прохладно и с превалявания от дъжд и сняг.

Ще духа сдържан до мощен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад и с него ще нахлува леден въздух. До вечерта на доста места в Северна България и по високите полета на Западна дъждът ще премине в сняг. Ще се образува снежна завивка. В Предбалкана и Лудогорието ще има условия са преспи и навявания. Минималните температури ще са най-вече сред минус 2° и 3°. Максималните температури ще са от 1° - 3° в Северозападна България, където ще останат без значителен дневен ход, до 9° - 11° в югоизточните региони от страната. 

В планините ще бъде облачно, прохладно и с превалявания най-вече от сняг, под към 1200 метра - от дъжд. Ще духа сдържан до мощен южен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад - северозапад и с него ще нахлува леден въздух. С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се намали. На доста места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към 2°, на 2000 метра - към минус 3°.

По Черноморието ще бъде облачно и прохладно. Ще духа сдържан до мощен вятър от изток-североизток. След обяд ще има превалявания от дъжд, по-значителни по северното крайбрежие. Максималните температури ще са сред 5° и 10°. Вълнението на морето ще е 3 - 4 бала. Температурата на морската вода е 7° - 8°. През нощта против четвъртък вятърът ще се ориентира от запад-северозапад.

През нощта против четвъртък преваляванията ще продължат: в Северна България и по високите котловинни полета ще вали сняг, ще продължи да се натрупва снежна покривка; в Югоизточна България - към момента дъжд, в Странджа и Сакар - влажен сняг. В четвъртък до обяд в по-голямата част от страната преваляванията ще спрат, най-късно, след обяд, в югоизточните региони. От запад облачността ще се раздира и ще понижава. Вятърът ще бъде със северна съставния елемент, най-вече сдържан, вечерта ще отслабне.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР