Площта на подобен екран може да бъде увеличена с до

...
Площта на подобен екран може да бъде увеличена с до
Коментари Харесай

LG работи по проект за разтегливи дисплеи

Площта на сходен екран може да бъде увеличена с до 20%

LG Display иновира непрекъснато в областта на дисплейните технологии
(снимка: LG Display)

Корейският производител LG Display разгласи, че възнамерява да сътвори разтегливи екрани. Очаква се нововъведението да придобие приключен тип не по-късно от 2023 година, заяви Gizchina.
още по тематиката
LG Display създава футуристична технология в границите на народен R&D план, в който вземат участие взаимно повече от 20 компании, институции и университети. Целта е основаване на еластичен екран, който може да бъде повишен с до 20%.

Все още не се приказва, че дисплеят на дребен смарт телефон може да бъде обтегнат до размера на тв приемник или най-малко на таблет, само че създаването върви в тази посока. Възможните области на приложение на новата технология са смарт телефони, билбордове и даже екрани, вградени на гърба на седалките на влакове и самолети.

Сгъваемите екрани за смарт телефони към този момент се трансфораха в действителност, макар че за сходна технология стартира да се приказва единствено преди няколко години. Технологичният напредък се движи много бързо, а дисплейната промишленост е една от най-динамичните, тъй че и разтегливите екрани скоро ще станат действителност.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР