Пленумът на левицата реши – шефката на БСП Корнелия Нинова

...
Пленумът на левицата реши – шефката на БСП Корнелия Нинова
Коментари Харесай

БЕЗ ПРЕЦЕДЕНТ: Корнелия Нинова получи почти единодушен мандат от пленума за кабинет

Пленумът на левицата реши – шефката на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова има мандат да води договаряния с третата проучвателна директория, връчена й от президента Румен Радев, за съставянето на държавно управление. Без никакъв спор и съвсем единомислещо социалистите членове на Националния съвет гласоподаваха „ за “ мнението на тясното партийно управление. А най-интересното е, разкриват социалисти пред Lupa.bg, е, че вотът мина без нито едно изявление, даже от опозиционните ядра.

По наша информация гласувалите „ срещу “ са някогашните депутати Милко Недялков, Васил Антонов и Петър Мутафчиев, както и младият социалист Ленко Петканин. Вот „ за “ са изразили 94 членове на пленума, а четирима са се въздържали.

Решението е:
1. Националният съвет на Българска социалистическа партия дава мандат на Изпълнителното бюро и на Парламентарната група на Българска социалистическа партия За България да проведат диалози с парламентарно показаните празненство в 48 Народно събрание за сформиране на държавно управление с третия получавателен мандат.

2. Възлага на Изпълнителното бюро да сформира експертни групи по обособени политики, които при нужда да продължат експертните диалози с други партии.

В експозето си пред Националния съвет Нинова очерта пет стълба, които ще показа и на така наречен лидерска среща, предстоящо да провежда в идните дни.

Първият е дали партиите в действителност желаят да образуват държавно управление или просто си трансферират „ горещия картоф “, ясни задания пред предстоящ кабинет, небосвод на деяние и състав. Трябва да стане ясно дали той ще бъде по-скоро експертен, политически или разбъркан. Нинова ще сложи въпроса и за самия формат, в който ще се взимат решения в такова вероятно държавно управление с мандат на Българска социалистическа партия.

Източниците допълват, че сходно невиждано нежаление за полемика, изключително по значим въпрос какъвто е даването на мандат от партията за конституиране на нова изпълнителна власт, не е имало. Последният сюжет, наподобяващ на този, в Националния съвет, се е разиграл през далечната 2008 година
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР