Обвиненият в лично укривателство Борислав Динков уговорил тийнейджър от Цалапица

...
Обвиненият в лично укривателство Борислав Динков уговорил тийнейджър от Цалапица
Коментари Харесай

Не е за вярване! Излезе наяве 4-ти замесен в убийството на Митко от Цалапица: 18-г Атанас Гунчев

Обвиненият в персонално укривателство Борислав Динков уговорил младеж от Цалапица да гледа дали няма да пристигна някой, до момента в който той и Рангел Бизюрев товарят тялото на пребития Димитър Малинов в кола. Близнакът извикал 18- годишния Атанас Гунчев от центъра на селото и му споделил да стои на пост, с цел да може да даде сигнал, в случай че се появят очевидци.
Днес Районният съд в Пловдив разпита Гунчев, който в началото описа по-различна версия за случилото се на 20 юли м.г. Той изясни, че е бил извикан на улица в Цалапица от Борислав, който пристигнал с колата си. Казали си нещо, след което Динков го изгонил. По-късно същата вечер излезли още веднъж и Борислав споделил на Атанас, че Рангел е блъснал Митко и той паднал на земята, само че до такава степен. Магистратите откриха несъгласия сред казаното през днешния ден и предходните показания на младежа, по тази причина и прочетоха остарелия му разпит, написа 24 часа.
След като Борислав по неотложност извикал Атанас на въпросната улица, го питал дали е видял някого по пътя. Той споделил „ не “ и получил указания да заяви, в случай че забележи хора. Колата на Динков идвала откъм къщата на Димитър Малинов. Вътре имало още един пасажер, само че Гунчев не видял кой е.
„ Паркира малко по-надолу. Там има нещо като шубраци. Борислав слезе, отиде към задната страна, отвори другата врата, след това и багажника “, споделил пред проверяващите Атанас. Момчето чуло звук от стъпкани клони, обърнало се леко и видяло по какъв начин Динков и по-висока фигура качват нещо в колата. След като затворили багажника, Борислав му споделил да се маха.
В дребните часове на идващия ден близнакът фактически му се обадил и двамата излезли. Първо си говорили общи приказки, само че след това Динков признал за случилото се с Димитър. „ Каза ми: Нака, стана пакост, не казвай на никой. Рангел удари тукат на Митко и го приспа “, разказал Атанас. Борислав твърдял, че Малинов бил в безсъзнание. Тогава младежът си дал сметка, че е следил качването на тялото.
По-късно Динков даже признал пред Гунчев, че са заровили Митко. Говорил му и за изваждане на паспорти и вървене в чужбина. На 25 юли, когато към този момент доста хора знаели за изгубването на Димитър и го търсели, Атанас предложил на приятеля си да каже какво е станало, тъй като въпреки всичко виновният е Рангел.
Самият Гунчев не отишъл в полицията, тъй като се страхувал. Макар близнаците Динкови към този момент да не били в Цалапица, Рангел се укривал и можел да му направи нещо. При всички свои показания Атанас е приказвал само за Борислав, без да намесва брат му Валентин.
Младежът описа и за предходно счепкване сред Борислав Динков и Димитър Малинов. Няколко месеца по-рано сред двамата имало скандал за момиче на име Яница, която била братовчедка на Гунчев. За това приказва пред магистратите и Стилян Дзивков, който станал очевидец на разногласието. Близнакът крещял на Митко, само че всичко завършило бързо.
Съдът не съумя да разпита всички очевидци и движимости лица през днешния ден. Процесът беше отсрочен за 8 юли.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР