PlayStation 5 Pro може да доминира в коледните списъци със

...
PlayStation 5 Pro може да доминира в коледните списъци със
Коментари Харесай

PS5 Pro ще получи огромни подобрения в производителността, според нов лийк

PlayStation 5 Pro може да господства в коледните описи със стремежи през идната година

Емил Василев преди 1 минута 2 Сподели

Най-четени

ПрепоръчаноДаниел Десподов - 11:33 | 10.12.2023

Тайван си демонстрира зъбите: производителите на чипове се сблъскват с редица ограничавания

IT НовиниДаниел Десподов - 8:05 | 11.12.2023

Ето какво е основното условие за инсталирането на Windows 12

IT НовиниДаниел Десподов - 9:50 | 11.12.2023

Новата плазмена технология на НАСА дава опция за по-бързото снабдяване на по-големи потребни товари

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

В отчет от юли тази година се твърди, че Sony създава усъвършенствана версия на PlayStation 5 (PS5), която ще се назовава PlayStation 5 Pro (PS5 Pro). Докладът разкрива и някои спецификации на идната игрова подпора и в него се твърди, че Sony ще пусне новата подпора на пазара през ноември 2024 година. Предишни приключвания на информация за PS5 Pro хвърлиха светлина върху това какво да чакаме от конзолата, а през днешния ден имаме още едно приключване.

Това приключване идва от член на форума Resetera с потребителско име RandomlyRandom 67. Той разкрива голям брой спомагателни детайлности за идната гейминг подпора на Sony, в това число информация по отношение на нейния CPU, GPU, NPU, памет, данни за усъвършенствана продуктивност и периоди за стартиране на пазара.

Според информацията, чипсетът в идната игрова подпора, ще се доставя от AMD и носи кодовото име Viola и ще се създава от TSMC по индустриалния развой N4P на компанията, и ще има целева периодичност от 2 GHz. Ще има и архитектура AMD RDVA3. Това може да не значи ужасно доста за вас, само че значимото е, че е стъпка напред по отношение на съществуващите модели.

Още по-важно (и по-разбираемо) е, че приключването на информация твърди, че трасирането на лъчи ще бъдат трансферирано на специфичен хардуер, което ще разреши на разработчиците по-лесно да приложат технологията в своите игри с по-малко влияние върху резолюцията и честотата на фрагментите.

Процесорът ще резервира същата архитектура Zen 2, най-много поради съвместимостта, само че ще работи по-бързо – до 4,4 GHz. При съществуващата конзоли PS5 и PS5 Slim тактовата периодичност е до 3,5GHz. Графичният процесор също ще бъде по-производителен. Твърди се, че той ще бъде с евентуално по-ниска периодичност – до 2,0GHz (от 2,23GHz), само че с 14,33 TFLOPs сурова мощ, което е с към 40% повече от тази в PS5 и PS5 Slim.

Резултатът е, че PS5 Pro ще бъде по-способна да работи със постоянна (upscaled) 4K продуктивност при повече от 30 фрагмента в секунда.

Разбира се, изтеклата информация може да се окаже погрешна, само че тя наподобява задоволително безапелационна и е допустимо детайлностите да са от някой, който има достъп до dev kit версия на PS5 Pro.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР