OpenAI сключи споразумение с Financial Times за лицензиране на съдържание

...
OpenAI сключи споразумение с Financial Times за лицензиране на съдържание
Коментари Харесай

OpenAI сключва лицензионно споразумение с Financial Times

OpenAI подписа съглашение с Financial Times за лицензиране на наличие и създаване на принадлежности за изкуствен интелект за изданието.

Потребителите на ChatGPT към този момент ще виждат цитати и връзки към публикации във вестници. OpenAI ще създаде нови AI артикули за FT. Изданието към този момент употребява решенията на OpenAI, в това число и ChatGPT Enterprise.

През март FT пусна бета-версия на чатбота Ask FT, основан на огромния езиков модел Anthropic Claude. Чатботът разрешава на клиентите да намират информация във вестникарските публикации.

Въпреки че FT си сътрудничи с OpenAI, изданието остава ангажирано с „ публицистиката на хората “, сподели основният изпълнителен шеф на изданието Джон Ридинг. Той счита, че е вярно AI платформите да заплащат на издателите да употребяват тяхното наличие. В интерес на потребителите е тези артикули да съдържат надеждни източници на информация, споделя Ридинг.

В края на предходната година компанията разгласи партньорството си с издателската къща Axel Springer, която издава Business Insider, Politico, Bild и Welt. Миналото лято OpenAI подписа сходно съглашение и с Associated Press. Публикациите разрешават на OpenAI да употребява техните материали за образование на AI моделите си.

В началото на тази година източници на Bloomberg споделиха, че OpenAI предлага на изданията от 1 до 5 милиона $ за лицензиране на наличие.

OpenAI обаче не поддържа положителни връзки с всички медии. През декември 2023 година New York Times съди OpenAI и Microsoft, обвинявайки ги в нарушение на авторски права. През февруари 2024 г.  Intercept, Raw Story и AlterNet заведоха обособени каузи против компании с аналогични обвинявания.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР