Два самолета, превозващи пътници, бяха принудени да се обърнат по

...
Два самолета, превозващи пътници, бяха принудени да се обърнат по
Коментари Харесай

Два пътнически самолета се обърнаха принудително, след като навигацията беше засегната от „странно заглушаване от Русия“

Два самолета, пренасящи пасажери, бяха принудени да се извърнат по време на полет заради хипотетично съветско заглушаване на GPS.

Двата самолета на Finnair, които пътуваха от Хелзинки за Тарту в Естония, трябваше да се извърнат и да се върнат към точката на политане в четвъртък и петък. Съобщава се, че те не са могли да се движат по безвреден метод. Причината за проблемите с навигацията е незнайна, само че специалисти считат, че техните GPS сигнали може да са заглушени.

Мнозина имат вяра, че Русия е отговорна, а министри от Балтийските страни предизвестиха, че Русия работи по „ извънредно рисков “ метод и рискува опустошителна въздушна злополука, в случай че продължат да нападат самолети.

Според The ​​Sun близо 4000 полета са били наранени от заглушаване през последните месеци. Атаките включват подправени данни, изпращани до навигационните системи, принуждавайки самолетите да се отклоняват и да се гмуркат, с цел да избегнат фантомни трудности.

Естонският външен министър Мар...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР