16 пътни нарушения на водач с 3 години стаж зад

...
16 пътни нарушения на водач с 3 години стаж зад
Коментари Харесай

Лияна Панделиева: Когато шефът на катаджиите ти обяснява, че 16 нормални нарушения за три години за мъж на 21 години е в реда на нещата, той не е за тази работа

16 пътни нарушавания на лидер с 3 години стаж зад кормилото измежду които пет пъти без колан (той е пич, все пак), един път за злополука поради неспазване на отдалеченост, един път за превишена скорост, е " изцяло в границите на естественото, само че единствено повече като численост ". Това са думи на НАЧАЛНИК " Пътна полиция " в Пловдив.

Мисля, че Красимир Нешев, шеф на " Пътна полиция " в Пловдив би трябвало да си замине незабавно! Това написа във Facebook журналистката Лияна Панделиева.

" Иначе ще се окаже, че страната няма нищо срещу началник на най-невралгичното звено по повод сигурността на хората да взема решение по персонално убеждение кое е " обикновено пътно нарушаване " и кое " повече като численост ".

Когато шефът на катаджиите ти изяснява, че " 16 естествени нарушавания " за три години за мъж на 21 години е в реда на нещата, той не е за тази работа. И наместо вътрешният министър да приказва цялостни нелепости за " грубо увеличение на цената на санкциите " за превишаване на скоростта, да си изясни за какво с години се влачат процедурите за нови стационарни камери и за какво единствено избрани компании могат да се занимават с това.

Как, господин министър, да бъде наложена санкция на младия мъж, като по тази права в Пловдив няма нито една камера? Кой да засече тази скорост? Нешев, който се радва на положителни връзки с колежката в КАТ и майка на към този момент починалия млад мъж?

Германци сложиха тестово камера на Цариградско, която снимаше от една позиция по едно и също време във всички направления и за няколко дни бяха регистрирани десетки хиляди нарушавания и най-много превишаване на скоростта. Но узаконяването на камера у нас лишава толкоз дълъг интервал, че искащите по предписание се отхвърлят.

Не за първи път ще кажа: когато ДЪРЖАВАТА желае да се оправи с подобен проблем тя го прави и образецът е Мексико. На всяка права в градовете, където може да се развие висока скорост или съществува евентуална конфликтна обстановка, на пътя са сложени такива неравности, че водачът да няма къде да се развилнее. Проучване сочи, че забавянето на коли за спешна помощ е пренебрежимо малко на фона на техния брой, нужен за събирането на тела, когато всички фучат с цялостна газ.

Нашата страна НЕ ЖЕЛАЕ да реши казуса с безобразните водачи. Затова някакви безполезни админи си фантазират, че с написани на хартия санкции ще изплашен някого.

В Лондон пътувах с другарка в празен град - тъкмо за коронацията на Чарлз. От боязън какви блокади може да станат, водачите не бяха излезли с колите си. Невиждано запустял Лондон. А ние се движехме с 30 км/ч, тъй като таман вдишаш и издишаш и новата камера е пред теб ", написа още Панделиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР