Китай се стреми да ускори научните открития и да достигне

...
Китай се стреми да ускори научните открития и да достигне
Коментари Харесай

Китай отваря достъпа до квантов чип с 504 кубита

Китай се стреми да форсира научните открития и да доближи ново равнище на изчислителната техника.

Китайската академия на науките съобщи на QuantumCTek свръхпроводящ квантов изчислителен процесор с 504 кюбита. С това се слага връх по брой кубити на свръхпроводящ квантов чип в Китай.

Чипът Xiaohong е предопределен за валидиране на система за премерване и надзор на килокубити, създадена без значение от QuantumCTek. Системата за премерване и надзор, дружно с чипа за квантови калкулации, са основни хардуерни детайли на квантовите компютри. Според Академията на науките сходна система оказва доста въздействие върху цялостната продуктивност на квантовите компютри.

Очаква се основните индикатори на чипа, в това число продължителността на живота на кубитите, индикаторът Gate Fidelity и дълбочината на квантовата скица, да подхождат на равнищата на продуктивност на водещите интернационалните платформи за квантови калкулации. Като да вземем за пример IBM.

Основната цел на чипа е да улесни създаването на мащабируеми системи за премерване и надзор на квантовите компютри. А не блян към увеличение на изчислителната мощ или постигането на квантовото предимство.

Разработените от китайски учени през 2021 година системи за квантови калкулации Jiuzhang 2.0 и Zuchongzhi 2.1 към този момент осигуриха на Китай международно водачество в постигането на квантово превъзходство> това става в 2 съществени софтуерни области. Фотонни квантови калкулации и свръхпроводящи квантови калкулации.

Освен това Quantum Group (подразделение на China Telecom) разгласи, че си партнира с QuantumCTek за създаване на квантов компютър, основан на новия чип Xiaohong. Потребителите от целия свят ще могат да получат достъп до новия квантов компютър. Това става посредством облачната платформа за квантови калкулации на Quantum Group.

Наличието на тази технология ще разреши на откриватели от разнообразни области да работятмного по-ефективно. При това по на практика значими проблеми и логаритми. Същевременно ще форсира внедряването на квантовите калкулации в действителни сюжети.

По-рано QuantumCTek, която е профилирана в региона на квантовите осведомителни технологии, предложи пионерски метод към киберсигурността на данните в облака. Специалистите употребяват квантови инцидентни цифри като ключове за криптиране, което покачва равнището на отбрана на данните от квантовите компютри.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР