Платформата за разплащания и финансови услуги Revolut добави възможност за

...
Платформата за разплащания и финансови услуги Revolut добави възможност за
Коментари Харесай

Revolut добави търговия с борсови фондове в платформата си

Платформата за разплащания и финансови услуги Revolut добави опция за търговия с борсово търгувани фондове (ETF) за потребителите си в Европейското икономическо пространство. Опцията е годна и за България, където. Освен това се уголемява и кръгът от американски акции, налични за покупко-продажби. Приложението, което се дефинира като Super App, предлага безвъзмездни прехвърляния на пари, депозитни услуги, търговия на финансовите пазари, застраховки резервации и други, като в този момент действително добавя един недостиг в него - точно търговията с ETF, които покриват водещи борсови показатели, пазари и браншове по света. В идващите месеци се чака да се прибавят и европейските акции и още борсови артикули. " Нашата цел е в бъдеще да разтеглим предложенията в областта на търговията и ръководството на благосъстоянието ", разяснява в прессъобщение Роландас Жутелка, началник на отдела за търговия и ръководство на благосъстоянието, и добавя: " В допълнение скоро ще прибавим необятен набор от търгувани принадлежности - акции, листвани в Европа, взаимни фондове, облигации, робо адвайзер и по-софистицирана платформа за напреднали вложители. "

Платформата за разплащания и финансови услуги Revolut добави опция за търговия с борсово търгувани фондове (ETF) за потребителите си в Европейското икономическо пространство. Опцията е годна и за България, където. Освен това се уголемява и кръгът от американски акции, налични за покупко-продажби. Приложението, което се дефинира като Super App, предлага безвъзмездни прехвърляния на пари, депозитни услуги, търговия на финансовите пазари, застраховки резервации и други, като в този момент действително добавя един недостиг в него - точно търговията с ETF, които покриват водещи борсови показатели, пазари и браншове по света. В идващите месеци се чака да се прибавят и европейските акции и още борсови артикули.

" Нашата цел е в бъдеще да разтеглим предложенията в областта на търговията и ръководството на благосъстоянието ", разяснява в прессъобщение Роландас Жутелка, началник на отдела за търговия и ръководство на благосъстоянието, и добавя: " В допълнение скоро ще прибавим необятен набор от търгувани принадлежности - акции, листвани в Европа, взаимни фондове, облигации, робо адвайзер и по-софистицирана платформа за напреднали вложители. "

По този метод Revolut влиза в още по-силна конкуренция с платформи като Interactive Brokers и Robinhood. Освен с борсови принадлежности платформата обезпечава и достъп за търговия с крипто валути и злато.

Борсовите фондове, които ще са налични в платформата са над 100 и ще са основани върху показатели като S&P 500, NASDAQ, DAX и FTSE, което разрешава непосредствено да се влага в пазара, вместо вложител да се пробва да го бие. Чрез тях може да се влага в облигации и артикули, като по този метод се диверсифицира портфейла.
Реклама
Търговията с борсови фондове става допустима с помощта на партньорство с немският финтех Upvest, който обезпечава инфраструктурата. Търговията става през европейското комерсиално отделение на компанията Revolut Securities Europe UAB.

Положителното е, че вложенията ще са в евро, с което се отстрани валутния риск, до момента в който при американските акции, крипто и злато е в долари. Минималната инвестиция в ETF-и е 1 евро, което е допустимо поради опцията да се търгуват и фракции, или елементи от акции. Таксите са както до момента - една безвъзмездна договорка на месец за безплатния абонамент. След това се постановат 0.25% на договорка или най-малко 1 евро. Revolut удържа и депозитарна такса от 0.12% на година. В платените абонаменти са включени повече безвъзмездни покупко-продажби.
Свързани публикации Около 50 000 билета в България са били продадени през платформата Paysera Tickets 25 април 2023, 15:40 Revolut регистрира първа годишна облага от основаването си 1 март 2023, 16:41
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР