Планк е едно от най-ефективните упражнения, които може да правите

...
Планк е едно от най-ефективните упражнения, които може да правите
Коментари Харесай

Какви ползи има от правенето на планк всеки ден

 планк

Планк е едно от най-ефективните извършения, които може да вършиме у дома. То не изисква доста вреmе и старания, а осезаемите резултати няма да закъснеят. Webmiastoto.com ще ви опише какво ще се случи с вас, в случай че започнете постоянно да вършиме това упражнение:

Укрепва главните мускули

Планкът задейства главните групи мускули, в това число кръста, коремните мускули, а също и задните елементи. Тяхното подсилване дава опция да вдигате по-тежки неща, оформя линията на талията и обезпечава поддръжка за гърба.

Намалява риска от контузии на кръста и гръбнака

Упражнението планк разрешава укрепването на мускулите без ненужно натоварване върху гръбнака. Редовното осъществяване на планк доста понижава болката в гърба и обезпечава солидна поддръжка за гръбнака, изключително в горната част.

Ускорява метаболизма

Изпълняването на планк всеки ден  изгаря повече калории, в сравнение с другите обичайни извършения. Планкът е изключително потребен за хора, които водят затънал метод на живот. Всекидневното 10-минутно занятие у дома преди или след работа обезпечава по-високо равнище на метаболизъм в продължение на целия ден, даже когато спите.

Подобрява стойката

С лекост ще започнете да държите гърба си изправен. Благодарение на укрепването на мускулите на корема, гърба, врата, раменете и гърдите повече няма да се прегърбвате.

Подобрява координацията

Някога опитвали ли сте се да седите на един крайник? И какво стана? Ако нищо хубаво, то най-вероятно е по този начин, тъй като коремните ви мускули не са задоволително мощни. След регулярното осъществяване на непряк планк, ще започнете решително да пазите равновесие.

Повече еластичност

Гъвкавостта е основно предимство, което дава планкът. Тренирайки по сходен метод, разтягате мускулите в региона на раменете, лопатките и ключицата. Развиват се също по този начин бицепсите, мускулите на бедрата, стават по-гъвкави стъпалата и пръстите на краката.

Подобрява се психическото положение

Упражнението въздейства и върху нервната ни система. Разтягат се и се отпускат тези мускули, които нормално се схващат по време на стрес и основават напрежение из цялото тяло. Планкът може да ви избави от възприятието на тревога и признаците на меланхолия, само че единствено в случай че го извършите част от своето всекидневие.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР