Планираните промени на Закона за подпомагане на земеделските производители са

...
Планираните промени на Закона за подпомагане на земеделските производители са
Коментари Харесай

Владимир Маринов: Промените на Закона за подпомагане на земеделските производители са с неясни аргументи в разрез с европейските регламенти

Планираните промени на Закона за подкрепяне на земеделските производители са с неразбираеми причини.

Това разяснява пред медиите националният представител на АБВ в КП „ Българска социалистическа партия за България “ Владимир Маринов и изясни, че на процедура това са структурни промени във ведомството, които регламентират изваждане на Изпълнителна организация по горите и БАБХ, както и сертифициращия орган. Иначе казано, европейските средства за бранша оттук насетне ще бъдат под шапката на министъра на финансите, а двете организации – под юрисдикцията на министър-председателя, сподели Маринов и добави, че сходно деяние е в прорез с европейските регламенти.

„ Ние от АБВ още при сключване на съдружното съглашение декларирахме ясно, че бихме подкрепили изваждане на двете организации, единствено в случай че бъде обяснено по какъв начин тъкмо това би могло да се случи, с кои съставни елементи на тяхната активност, с изключение на контролната и по какъв начин тъкмо секторът няма да бъде обединен по този начин, както е според европейските регламенти “.

Владимир Маринов сподели още, че единственият явен изречен мотив за тези промени в земеделското ведомство е – „ няма по какъв начин контролът и осъществяването да бъдат под шапката на едно и също ведомство “. Той обаче напомни, че шефът на БАБХ по предписание се назначава от министър-председателя и изрази мнение, че за четирите месеца към този момент ръководство на новия шеф, проблемите в организацията би трябвало да са решени, каквито и да са те.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР