Планираната дата за завършване на ремонта на ул.Граф Игнатиев е

...
Планираната дата за завършване на ремонта на ул.Граф Игнатиев е
Коментари Харесай

Фирмата-изпълнител поиска да удължи ремонта на "Граф Игнатиев" със 115 дни

Планираната дата за довеждане докрай на ремонта на ул. " Граф Игнатиев " е 20 май, написа на информационата табела на площад " Славейков ". В момента, обаче, занапред стартира полагане на настилката на площада в зоната пред Френския културен институт. " Беше подготвена, само че не я харесаха и в този момент още веднъж я нареждаме. В понеделник отваряме тази улица ", сочи към ул. " Дякон Игнатий " служащ на фирмата-изпълнител " Джи Пи груп ".

Днес се разчиства и мястото на отстранената черна каменна стена на площад " Гарибалди ". Кметът Йорданка Фандъкова предложи да не се поставя нищо на нейно място. Предстои и изработването на новите ограничители и монтирането им край трамвайното трасе по " Граф Игнатиев ". Експертен съвет отпред с основния проектант на София Здравко Здравков избра те да са чугунени колчета, високи 60 см, вид боларда.

Общо 300 дни е контрактуваната дълготрайност на работата, считано от 8 май м. година, съгласно контракта сред Столична община и фирмата-изпълнител. Но строителите са поискали да им се признаят " дъждовни дни ", в които не са можели да работят.

" Над 115 дни желаеха, само че надзорникът на ремонта изиска да се удостовери с документ от Института по метеорология какъв брой дни в този интервал са били в действителност дъждовни. На тази база им се признаха 86 дни и с толкоз дни могат да удължат работата си. Ако има още дъждове, не е ясно с какъв брой още ще се отсрочи крайната дата. Затова не можем да кажем тъкмо по кое време е тя ", обясниха от пресцентъра на Столична община.

Приблизителната сметка по календара демонстрира, че финалът на реконструкцията на Зона-2 на Централна градска част би трябвало да е на 28 май.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР