Планът е предаден на Европейската комисия и в момента се

...
Планът е предаден на Европейската комисия и в момента се
Коментари Харесай

Петков към Дончев: Многото проблеми в държавата се дължат на управлението на ГЕРБ

" Планът е предаден на Европейската комисия и сега се преглежда. Той претърпя доста промени, изключително в енергетиката, тъй като, както знаете, ние сме доста подвластни от Русия. "  

Това заяви министър-председателят на България - Кирил Петков. Той дава отговор на въпроси заложени от народни представители в Народното събрание. Депутатът от ГЕРБ - Томислав Дончев го попита по кое време Планът за възобновяване и резистентност ще бъде подготвен и утвърден.

" В проекта, който заварихме, българската енергийна взаимозависимост беше под въпрос. За доста малко време ние съумяхме да представим един добър План за възобновяване, който да включва и зелената сила ", разяснява Петков.

Дончев се възползва от правото си на имитация и съобщи, че това е първият План, който никой не е виждал преди да бъде изпратен в Европейската комисия.

" Моля да го извършите притежание до българската общност ", сподели Дончев.

Петков му отговори, че е по-добре да се изчака, в сравнение с да се бърза и многото проблеми се дължат на управленито на ГЕРБ.

„ Ще приказваме с всяка една община, която има потребност от помощ за заплащане на тока. Направихме оперативно съвещание на Народно събрание и взехме решение, че ще създадем работна група, която да откри какви средства трябват на общините. Когато видяхме образци като този в София - с другите цени на осветлението, ние се стреснахме дали тези общини в действителност имат потребност от спомагателни пари. Държавата няма средства, взимаме ги от данъкоплатците и ги преразпределяме ". Това съобщи министър председателят Кирил Петков от парламентарната естрада в отговор на въпрос по какъв начин и дали ще се помогне на общините, които са въвели ограничавания за тока. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР