План за кръгово кръстовище на две нива между булевардите Черни

...
План за кръгово кръстовище на две нива между булевардите Черни
Коментари Харесай

Кръгово кръстовище на две нива на булевардите "Черни връх" и "Джеймс Баучер" планира Столичната община

План за кръгово кръстовище на две равнища сред булевардите " Черни връх " и " Джеймс Баучер " възнамерява Столичната община. Проектът е качен на уеб страницата на ръководеното от основният проектант на София Здравко Здравков направление " Архитектура и градоустройство " и ще бъде разискван от Общинския експертен съвет в петък.

Според предлагането бул. " Черни връх " ще минава под бул. " Джеймс Баучер ", като по трасето ще могат да се движат единствено леки коли с височина до 3.8 метра. По-високите тежкотоварни и голямогабаритни транспортни средства ще би трябвало да минават през горната страна през бъдещото кръгово кръстовище.

Целта на плана за новото кръстовище е да облекчи придвижването на колите и да обезпечи по-добра връзка към двата булеварда от вътрешнокварталните улици. В документите се планува и построяването на под земята гараж под " Джеймс Баучър ".

Ежедневно трафикът по бул. " Черни връх " е огромен, изключително в сектора сред булевардите " Джеймс Баучер " и " Никола Вапцаров ". Отделно за последните 5 години булевардът беше затварян няколко пъти поради поправки и строителството на линията на метрото.

Фотогалерия: Булевард "Черни връх " е видоизменен дни преди откриването на втория метродиаметър >

Ширината на двата съществени булеварда ще бъде непокътната. Светофарът на кръстовището сред улица " Златен рог ", " Джеймс Баучър " и " Черни връх " ще работи единствено при прекосяването на трамвая, а през останалото време колите ще минават свободно през кръговото.

В зоната се позволява строителството на доста високи здания. Те биха нараснали трафика от коли, което би довело до формиране на огромни тапи.

Една от тях ще бъде съвсем 100-метровата постройка " Златен век ", която сега се строи на улица " Златен рог " против хотел " Маринела ", на метри от кръстовището на " Черни връх " и " Джеймс Баучер ". Друг план, който се чака, е небостъргачът " Парадайс тауър " на бул. " Черни връх ". По първични планове постройката ще е с височина над 200 метра. Решението, с което Столичният общински съвет я позволи, беше обжалвано от жители и към момента се чака решението на съда.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР