Плажът ги интересуваше, но беше заграден, за да нямат достъп

...
Плажът ги интересуваше, но беше заграден, за да нямат достъп
Коментари Харесай

Тодор Живков заграбил плаж край Приморско, за да ходи на лов, а в резиденцията му бил по-често Чаушеску

Плажът ги интересуваше, само че беше заварден, с цел да нямат достъп простосмъртните, споделя Анастас Киров

Преди да се появи резиденция „ Перла “ там се хващаше доста риба, а откакто го завладя Тодор Живков, към този момент нямаше нищо. Това сподели пред Българска национална телевизия Анастас Киров от Приморско. 

Той застана пред камерата, с цел да приказва за мистиката, където се допуска, че някогашният общоприет секретар на Централен комитет на Българска комунистическа партия и ръководител на Министерския съвет е почивал.

След като водещият на „ Денят стартира “ Симеон Иванов попита дали в действителност в огромната бяла постройка, която се намира на самия завършек на Северния плаж „ Перла “, е била посещавана от някогашният комунистически водач, Киров отговори, че това се случвало доста рядко. 

„ Той идваше на „ Перла “ поради лова. Беше разпален ловджия. За спане обаче оставаше рядко – общо един -два пъти единствено. Отиваше в интернационалния лагер. Имаше доста хубави бунгала и там спеше “, добави той.

„ Николае Чаушеску идваше по-често на „ Перла “. Бяха тук поради лова. Плажът не ги интересуваше “, съобщи Атанас Киров.  

Той удостовери, че плажът е бил заварден и периметърът охраняван поради представителите на комунистическия хайлайф. 

Имаше огромна ограда и там не допускаха никой, споделя Киров. 

„ Нашите родители не ни разрешаваха доста да се къпем на Северния плаж. Наричаха го лудото море, тъй като по-често се показваха огромни талази. Има и доста митове за какво реката се споделя Дяволска. Една от тях е, че обвързвана с тресавището, в което са се давили животни “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР