Пийте 2 чаши зелен чай дневно против бръчки, яжте кисело

...
Пийте 2 чаши зелен чай дневно против бръчки, яжте кисело
Коментари Харесай

Тайните на японките: Ето защо са толкова елегантни и нежни

Пийте 2 чаши зелен чай на ден срещу бръчки, яжте кисело зеле за плосък стомах
Японците живеят и се хранят здравословно и това е тяхната загадка за дълголетието. Страната на изгряващото слънце е дом на най-многобройните столетници в целия свят.
Има няколко съществени аргументи за съвършения външен тип на японките.
Първата от тях е зеленият чай, който е измежду запазените марки на японската просвета. Той е цялостен с биоактивни съединения и фитонутриенти като флавоноиди и катехини.

За да увеличите оптимално изгодите от зеления чай, пийте 2-3 чаши дневно. Екстрактът от зелен чай също се предлага под формата на добавка, а в случай че решите да го поемете по този метод, предлагаме да не превишавате 750 мг дневно.
Ферментиралите храни са другата загадка за хубост на японките. Те минават развой на лактоферментация, която съхранява естествените хранителни субстанции в храната и основава удобни ензими, витамини В, омега-3 мастни киселини и разнообразни типове пробиотици. Благодарение на този развой се подтикват положителните чревни бактерии, храната се разгражда елементарно, а това оказва помощ за загуба на тегло. Освен това отстранява нездравословните отрови от тялото и тежките метали от клетъчната тъкан. Ферментиралите млечни артикули подтикват растежа на потребните чревни микроорганизми.

Често употребяваните ферментирали храни в Япония са кефир, комбуча, мисо, кисело зеле, темпе и кимчи.
Японците избират морските блага пред месото и по този метод предотвратяват многочислени здравни проблеми като високи равнища на холестерол, затлъстяване и възпалителни болести. Хората постоянно ядат ориз или юфка със сьомга, риба звук, скумрия и скариди.
Морските блага облекчават възпалението и поддържат здравето на нервната система.
Рибата е доста богата на висококачествени протеини, омега-3 мастни киселини и многочислени хранителни субстанции, които поддържат здравето на сърцето, мозъка и вътрешните органи.

Омега-3 мастните киселини спомагат за елиминирането на телесните мазнини, изключително в коремната област, подтикват гладката кожа и предотвратяват кожни болести като псориазис, атопичен дерматит, акне вулгарис, немеланомен рак на кожата и меланом.
Японките имат вяра, че по-малките количества храна са по-добри за тяхното здраве и фигура. Това значи банкет на по-малко калории и предотвратява преяждането и увеличението на тежестта.
Другият трик, който се е трансформирал в обред, е ходенето пешком, което оказва помощ на японките да са във форма и да предотвратяват сърдечните проблеми, облекчава напрежението и покачва енергийните равнища на тялото и настроението.

Те почитат времето си за хранене и считат, че е жестоко да се яде на крайник. Докато ядат, не вършат нищо друго – не гледат телевизия, нито цъкат на компютъра. Хранят се постепенно, с цел да дадат повече време на стомаха за обработка на храната и с цел да може мозъкът да получи сигнал, че индивидът се е заситил.

Японките считат, че баните в горещи минерални басейни подсигуряват дълголетието им. Тези минерали се всмукват през кожата и усилват хидростатичното налягане в тялото, което води до по-добра циркулация и кислороден поток.
Десертите при тях са сменени от пресни плодове и задоволяват глада си за сладко с цитруси, елда и сладки картофи.
Инфо: Ретро

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР