Питейната вода в столицата е една от най-качествените в ЕС.

...
Питейната вода в столицата е една от най-качествените в ЕС.
Коментари Харесай

КЕВР отчита завишена консумация на минерална вода заради Ерменков

Питейната вода в столицата е една от най-качествените в Европейски Съюз. Това изясни ръководителят на КЕВР Иван Иванов пред подкомисията в Народно събрание, която управлява активността на регулатора.

Той е сърдит от внушенията, направени от аления народен представител Таско Ерменков за качеството на водата в София. Поискал от Софийска вода да показа резултатите от инспекцията за качеството на водата. Никъде нямало проблем с водата.

Директорът на сдружението Арно Валто му дал на диск данните от всички над 50 контролни точки за премерване качеството на питейната вода.

Иван Иванов успокои, че софиянци не би трябвало да имат никакви терзания за водата, която пият.

Ефектът, който провокирал статуса на Ерменков в обществената мрежа е повишена консумация на минерална вода. Собствениците на компании могат да му благодарят, предложи шефът на КЕВР. Също по този начин 24 часа столичани били на тръни дали е правилно написаното от аления народен представител. Този, който е подал тези сведения на Таско Ерменков е един злоумишлен измамник, уточни Иванов.

Припомняме, депутатът от Българска социалистическа партия Таско Ерменков разгласява в профила си в обществената мрежа Фейсбук пост, в който информираше хората, че негов другар го е предизвестил, че водата в столицата е отровна.

От Софийска вода незабавно дадоха отговор, оборвайки написаното от Ерменков. Дружеството осведоми, че водата се ревизира непрекъснато и качеството и е забележително.Червеният водач Корнелия Нинова изиска от Таско Ерменков да се извини обществено, само че не видя причина той да бъде отстраняван от партията.

Припомняме и че основният прокурор Сотир Цацаров разпореди Софийската градска прокуратура да извърши инспекция по сигнала на депутатите от ГЕРБ Данаил Кирилов и Тома Биков против народния представител от Българска социалистическа партия Таско Ерменков за " подправената " вест за инфектираната вода в София.

Междувременно от Столичната районна здравна ревизия оповестиха, че питейната вода в София не е нечиста. В качеството на водата не са регистрирани отклонения.

В тази връзка столичното РЗИ твърди всички поданици и посетители на столицата, че потреблението на питейната вода не крие риск за здравето на хората. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР