Питали ли сте се някога как продължава пътят на парите

...
Питали ли сте се някога как продължава пътят на парите
Коментари Харесай

Задача с възможен отговор: как 100 лв. могат да се превърнат в 171 лв.?

Питали ли сте се в миналото по какъв начин продължава пътят на парите откакто от портмонето ви се озоват в касовия уред на супермаркета? Лидл България си слага за задача да разбере какво е мнението на клиентите им за това къде отиват парите им след извършването на покупки в супермаркетите от веригата и за задачата организират къса анкета през ноември тази година.

Повечето хора, забързани след направените покупки в супермаркетите на Лидл, не са напълно сигурни какво се случва с парите им. Някои считат, че средствата отиват при производителите, в страната, в чужбина, а други напряко си признават, че нямат никаква визия. Надали те могат да дадат прецизен отговор на една на пръв взор невъзможна за разрешаване задача - по какъв начин 100 лева могат да се трансфорат в 171 лева В решението на тази задача обаче, се крие истината за триумфа на Лидл на българския пазар към този момент повече от 12 години. 

 лидл Lidl Bulgaria

Дейността на една компания има своите директни резултати, които се образуват от разноските на компанията, както и непреки резултати – основаното в допълнение търсене по веригата на цената. Приходите от касовите апарати се разпределят към производителите на артикули, към доставчиците на услуги, към чиновниците на компанията и към страната под формата на налози, само че всяко от тези разплащания носи спомагателни резултати.

Парите, изплатени на българските производители и снабдители на услуги, им дават опция да уголемяват производството си и да усъвършенстват качеството и обсега на услугите си. Добрите заплати на чиновниците им дават опция да харчат и подкрепят растежа на други бизнеси като техни клиенти, а изплатените налози се вливат в държавната хазна, тъй че тя по-късно да може да се използва в интерес на обществото. 

 лидл Lidl Bulgaria

Така всеки 100 лева, които веригата Лидл е похарчила в България през 2021, са съдействали за българската стопанската система с общо 171 лева, съгласно изчисленията, направени от Института за пазарна стопанска система.

“Това на процедура демонстрира какъв брой значим е икономическият принос на всяка една компания, която работи почтено и транспарантно и ползва положителни практики във всяка сфера на своята активност. Вярвам, че сходна оценка може да бъде добър образец за бизнеса от всеки бранш на стопанската система “, съобщи Лъчезар Богданов, основен икономист на  Института за пазарна стопанска система на събитие, проведено от Лидл България. 

Понякога даже единствено едно число е нужно, с цел да приказва единствено по себе си за сполучливата тактика на една компания. Общият принос от активността на Лидл България към стопанската система на страната през 2021 година възлиза на 1,61 милиарда лева Наред с общия растеж от 44% по отношение на 2019 година, втората оценка на икономическото влияние на веригата, направена от Института за пазарна стопанска система, демонстрира забележителен растеж в главните пера – артикули от България и водачество в сектора по междинни равнища на възнаграждение. 

 лидл Lidl Bulgaria

Успешният бизнес не се задоволява единствено от това да извършва начертаните за тримесечието цели за напредък на приходите - той желае да има известност на благонадежден и постоянен шеф, да способства за обществени начинания и да основава положително клиентско преживяване. Лидл предлага най-високите междинни равнища на възнаграждение в сектора и е най-големият шеф в редица български градове. Компанията организира поредност обществено виновни начинания като “Умници гладници ”, “REset Plastic ” и “Ти и Lidl за по-добър живот ”. А съгласно изследване, извършено на българския пазар април 2021 година, в магазините на Лидл в цялата страна междинното време за извършване на покупки с количка или кошница е единствено 19 мин. и 24 сек., докато асортиментът от артикули е „ отличен “ или „ доста добър “ съгласно 89% от участвалите в изследването.

Според Милена Драгийска, основен изпълнителен шеф на Лидл България, всичко това стои в основите на Ефектът Лидл - ефект, който ни демонстрира, че би трябвало да си подготвен да дадеш, с цел да получиш.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР