Пилотът на Ферари Карлос Сайнц записа най-доброто време в първата

...
Пилотът на Ферари Карлос Сайнц записа най-доброто време в първата
Коментари Харесай

Карлос Сайнц е най-бърз в първата тренировка в Монако

Пилотът на Ферари Карлос Сайнц записа най-хубавото време в първата свободна подготовка преди Гран При на Монако, седми кръг за сезон 2023 във Формула 1. Самата първа подготвителна сесия по улиците на Монте Карло бе прекъсната авансово след случая на Алекс Албон на изхода от първия завой. 

Тайландецът изтърва болида си в средата на кривата и се удари тежко в стената от външната страна на „ Сент Дево “, унищожавайки двете леви окачвания. Тъй като случаят на Албон се случи по-малко от 4 минути преди края на тренировката тя бе спряна и не бе възобновена. Това лиши водачите от една от лимитираните им благоприятни условия за подготвителни стартове този уикенд. Заради конфигурацията на пистата и бокса в Монако подготвителни стартове могат да се вършат само от стартовата решетка в края на всяка една от тренировките.

Иначе в самата подготовка Сайнц оглави класирането с време от 1:13.372, което той реализира с гумите медиум. Така испанецът победи с 0.338 секунди своя съотечественик Фернандо Алонсо, който също записа своя рекорден тур със приблизително твърдите смеси за този уикенд.  

Тройката в края на първия час за подготовка добави Люис Хамилтън, който изостана с 0.663 от Сайнц, също с медиум. За седемкратния първенец днешната подготовка бе първият късмет той да тества огромните усъвършенствания по W14, които Мерцедес дебютира този уикенд.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР