Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли беше наказан след финала

...
Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли беше наказан след финала
Коментари Харесай

Наказаха Гасли след финала

Пилотът на Алфа Таури Пиер Гасли беше осъден след финала на Гран При на Япония за превишена скорост при червен байрак, показан поради излизането на крана на трасето след случаите незабавно след старта.

Гасли започва от алеята пред боксовете, само че съвсем незабавно налетя на отломките от злополуката на Карлос Сайнц, което го върна в бокса за нов нос. След това той се върна на трасето и се опита да догони колоната, която към този момент се движеше зад колата на сигурността

При появяването на аления байрак колоната би трябвало да се върне постепенно в алеята пред боксовете, а Гасли е бил засечен със скорост 251 км/ч в опит да догони сътрудниците си. Гасли беше и този, който реагира най-остро на излизането на крана на трасето и съобщи по-късно, че това е неприемливо.
 Алонсо приветства Верстапен в клуба на двукратните първенец във Формула 1 Алонсо приветства Верстапен в клуба на двукратните първенец във Формула 1
Наказанието на Гасли е минаване през бокса, само че защото беше наложено след финала, то незабавно беше превърнато в 20 секунди, което го смъкна от 17-о на 18-о в крайното класиране. Французинът получава и 2 наказателни точки.
 Защо Верстапен завоюва купа, макар че направи единствено 28 обиколка в Япония? Защо Верстапен завоюва купа, макар че направи единствено 28 обиколка в Япония?
Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР