Pi е създаден от Inflection AI - стартъп, основан от

...
Pi е създаден от Inflection AI - стартъп, основан от
Коментари Харесай

Запознайте се с Pi – нов чатбот с ИИ подобен на ChatGPT за лична помощ и емоционална подкрепа

Pi е основан от Inflection AI - стартъп, учреден от съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман и съоснователя на Гугъл DeepMind Мустафа Сюлейман

Емил Василев преди 4 минути 9 Сподели

Най-четени

АвтомобилиИван Давидов - 19:51 | 29.04.2023

5 електрички, които са въздух под налягане, и други 5, които си костват всеки евроцент

IT НовиниТеодора Александрова - 16:27 | 01.05.2023

DARPA трансформира фантазията на Никола Тесла за безжично предаване сила в действителност

НаукаЕмил Василев - 15:48 | 02.05.2023

Златната кръв: Рядката и мистериозна Rh-нулева кръвна група

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

„ Здравей, прави ми удоволствие да се срещнем. Аз съм Пи, вашият персонален изкуствен интелект. “

Това е известието, което човек ще види, когато отвори чатбота на Inflection AI, който е най-новото попълнение в изобилието от чатботове, показани от огромни софтуерни компании през последните няколко месеца.

Наречен Pi, той е съперник, сходен на ChatGPT, основан да бъде общителен и подкрепящ помощник.

„ Целта ми е да бъда потребен, другарски надъхан и занимателен. Попитайте ме въпрос, поискайте ми съвет, или дано да поговорим за всичко, което ви е на разум “.

Pi значи „ персонална просветеност “ (personal intelligence)

Първите мнения на потребителите демонстрират, че това е по-бавна версия на ChatGPT. При задаване на въпрос зеленият курсор се смалява за няколко секунди, преди да върне отговор. За разлика от други чатботове, той основава усещането, че разговаряте с приказлив другар.

Стартирала през 2022 година, Inflection AI е стартъп за изкуствен интелект, учреден от съоснователя на LinkedIn Рийд Хофман и съоснователя на Гугъл DeepMind Мустафа Сюлейман.

Стартъпът създава технологията на чатбота независимо, като държи на диалозите, сходни на човешките, с висок прочувствен разсъдък. Pi идва в миг, когато шума към генеративния изкуствен интелект е огромен и провокира засилен интерес от страна на вложители и консуматори.

„ Pi е нов тип ИИ, който е освен интелигентен, само че и има добър прочувствен коефициент (ЕQ). Мислим за Pi като за цифров сателит, който ви е на разположение, когато желаете да научите нещо ново, когато имате потребност от консултант, с цел да обсъдите сложен миг от деня си, или просто да прекарате времето си с любопитен и общителен приятел. “

казва Мустафа Сюлейман пред Business Wire

„ Имаме още доста да учим и да извървим дълъг път, само че сме разчувствани да предоставим тази първа версия на Pi на хората по света. “

добавя още той

Чатботът е потребен за ежедневни взаимоотношения, само че не може да написа код да вземем за пример. Когато го попитате: „ Как мога да подобря уменията си по бадминтон? Pi ще успее да генерира шепа рекомендации.

Чатботът обаче не съумя да дефинира кой е спечелил Световното по футбол през 2022 година в Катар. Той съобщи, че е бил обновен за финален път през ноември 2022 година. и затова не разполага с тази информация. В резултат на това той има да извърви дълъг път във връзка с развиването си.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР