Пхенян осъди натиска на Сеул за налагане на допълнителни санкции

...
Пхенян осъди натиска на Сеул за налагане на допълнителни санкции
Коментари Харесай

Пхенян предупреди Сеул да не го гневи с нови санкции

Пхенян осъди натиска на Сеул за налагане на спомагателни наказания на Северна Корея след нейните тествания на ракети, наричайки южнокорейския президент Юн Сук-йел и неговата администрация " идиоти ", които повтарят като папагал Съединените щати, оповестяват " Ройтерс " и държавната медия KCNA.

Ким Йо-джонг, авторитетната сестра на севернокорейския водач Ким Чен-ун, предизвести, че глобите и натискът ще засилят " враждебността и гнева " на Севера.

Във вторник външното министерство на Южна Корея съобщи, че преразглежда самостоятелните наказания против Пхенян и уточни, че се обмислят и наказателни ограничения против киберсектора, ако КНДР извърши нуклеарен опит.

Северна Корея изстреля невиждан брой балистични ракети тази година. Месеци наред Вашингтон предупреждаваше, че когато и да е Пхенян може да извърши тест на нуклеарна бомба - първият от 2017 година насам.
 Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби
Северна Корея упрекна Организация на обединените нации в двоен стандарт за ракетните проби

Сестрата на Ким Чен-ун вижда " тежка политическа провокация "

" Ако считат, че могат да избягат от актуалната рискова обстановка посредством " наказания ", би трябвало да са в действителност идиоти, защото не знаят по какъв начин да живеят в мир и успокоение ", посочи Ким Йо-джонг, наричайки Юн и неговото държавно управление " бягащо диво куче " с кокал, даден от Съединени американски щати.

Министерството на обединяването на Южна Корея, което се занимава с въпросите сред двете Кореи, излезе с изказване по отношение на " жалките " мнения, ориентирани към южнокорейския водач.

" Изразяваме мощно страдание по отношение на държанието на Севера, който се пробва да трансферира виновността върху нас, в случай че настоящето напрежение на Корейския полуостров беше породено от многократните ракетни провокации на Северна Корея ", показват от ведомството.
 КНДР предизвести Южна Корея и Съединени американски щати, че са създали ужасна неточност
КНДР предизвести Южна Корея и Съединени американски щати, че са създали ужасна неточност

Пхенян беснее против удължаването на взаимните военни учения на двете страни

Съединените щати приканиха Съвета за сигурност на Организация на обединените нации единомислещо да потърси отговорност от Северна Корея за нейните ракетни проби, защото 15-членният орган беше разграничен по отношение на това по какъв начин да се оправи с Пхенян през последните години.

Въпреки че и Китай, и Русия поддържаха по-строгите наказания след последния нуклеарен опит на Пхенян през 2017 г ., през май те постановиха несъгласие на водения от Съединени американски щати напън за повече наказания от страна на Организация на обединените нации за възобновените ракетни тествания.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР