ПГ на БСП внесе в деловодството на НС искане за

...
ПГ на БСП внесе в деловодството на НС искане за
Коментари Харесай

БСП внесе 74 подписа с искане за референдум за Истанбулската конвенция

ПГ на Българска социалистическа партия внесе в деловодството на Народно събрание искане за осъществяване на референдум с съответен въпрос би трябвало ли българското Народно заседание да ратифицира така наречен Истанбулска спогодба. Това сподели депутатът от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Бойчев добави, че от изказването на ГЕРБ станало ясно, че въпросът се отсрочва, само че ще бъде гледан до края на председателството. Така, че този референдум, съгласно него става още по-наложителен. Според Българска социалистическа партия референдум и предшестващата го социална акция и полемика, ще даде отговор на многото въпроси, пред които сме изправени, четейки тази спогодба. „ В последна сметка властта в България произтича от народа, принадлежи на народа и би трябвало да се ръководи в името на народа. Считаме, че по този начин даваме опция той да се произнесе по този значим публичен въпрос с огромно обществено и публично значение за развиване на страната ”, сподели Бойчев. Подписите, които са внесли са 74.

Предложеният въпрос е: Подкрепяте ли Народното събрание на Република България да ратифицира конвенцията на Съвета на Европа за предварителна защита и битка с насилието над дамите и домашното принуждение? /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР