Певци от 41 държави изпяха хорово от домовете си химна

...
Певци от 41 държави изпяха хорово от домовете си химна
Коментари Харесай

Изпълнители от 41 държави изпяха в хор химна на Евровизия 2020 - slava.bg

Певци от 41 страни изпяха хорово от домовете си химна на Евровизия 2020 – Love Shine A Light. Песента, с която Katrina and the Waves победиха на състезанието през 1997 година и която въодушеви посланието на специфичното шоу, бе показана от всички реализатори, които трябваше да се качат на огромната сцена в Ротердам през последната седмица, с цел да протегнат ръка към заветната победа.

Love Shine A Light беляза на два пъти специфичното шоу на Евровизия. За край на предаването бе оставено хоровото осъществяване.

Час по-рано инструментал на песента прозвуча, с помощта на десетки музиканти, които още веднъж свиреха от домовете си. На фона на мелодията пък бяха показани величествени фрагменти от част от страните, които се включиха в Europe Shine A Light.

Специалното шоу започва с единствения повторен първенец на Евровизия – Джони Лоугън. Ирландецът, който завоюва сърцата на публиката на състезанието през 1980 и 1987 година, като композира и песента, триумфирала през 1992 година, поздрави феновете на Europe Shine A Light от студио в Дъблин. „ Всички ще преминем дружно през тази сложна година “, сподели Лоугън, след което запя What’s Another Year – първата ария, с която записа името си в историята на Евровизия.

Сред специфичните посетители, част от които насочиха и музикални послания към феновете на 46-те малките екрани, излъчващи предаването, бяха и Гали Атари, победителката от детската Евровизия през 2019 година Вики Габор, триумфиралата през 2018 година Нета от Израел, Александър Рибак, Елена Папаризу, Кончита Вурст и Мария Шерифович, която изпя своята „ Молитва “ на празните улици на Белград, до момента в който изолираните сърби й ръкопляскаха от терасите си.

Всяка от страните, които трябваше да се показват на състезанието тази година, получи по няколко секунди време под светлините на прожекторите. Участниците бяха показани с по няколко секунди фрагменти от своите визитки, част от песента им за Евровизия 2020 и особено видеообръщение. Българската представителка Виктория Георгиева също бе записала обръщение към публиката на състезанието. Тя напомни, че песента й Tears Getting Sober е въодушевена точно от превъзмогването на трудностите. Отличничката от X Factor прикани и да търсим вяра и очакване в музиката.

Виктория се появи още един път в Europe Shine A Light. Това се случи в обособен сегмент, в който бяха показани най-хубавите кавъри на песента Arcade на Дънкан Лорънс завоюва предходната година. Самият нидерлански артист също се включи, като показа новото си парче Someone Else.

„ Евровизия е страховит трамплин. Това е едно от най-хубавите събития, които те карат да забравиш даже и за ковид “, сподели в особено послание и Бьорн. Музикантът не пропусна да върне лентата обратно до 1974 година, когато дружно с ABBA печели състезанието с песента Waterloo. „ Шоуто беше прелестно! Прекарах два часа със фамилията на Евровизия “, съобщи и комикът и тв водещ Греъм Нортън, който с изключение на като коментатор на състезанието се слави и като негов огромен обожател.

За край уредниците бяха оставили новината, че следващата година състезанието публично ще излъчи победител в Ротердам. Както към този момент стана ясно, Виктория Георгиева ще показа България и през 2021 година

Източник: Монитор

Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР