Петра Квитова и Каролина Плишкова имат трудни сезони до момента.

...
Петра Квитова и Каролина Плишкова имат трудни сезони до момента.
Коментари Харесай

Драма и обрати до края: Плишкова надви Квитова в мача на бившите шампионки в Щутгарт

Петра Квитова и Каролина Плишкова имат сложни сезони досега. Квитова изпитва усложнения да запише повече от една победа в шампионатите, в които взима присъединяване от началото на годината, до момента в който Плишкова е изиграла едвам четири срещи, в които е записала един триумф. Жребият за конкуренцията в Щутгарт обаче опълчи сънародничките една против друга. И двете имаха своите възходи и спадове в хода на дуела, само че в последна сметка Плишкова се оказа по-стабилна във значимите мигове и записа едвам втори триумф против Квитова - 6:4 4:6 7:6(5).

Срещата започва чудесно за по-опитната от двете и тя се възползва от неналичието на игрова процедура на своята съперничка, с цел да поведе с 3:0. С течение на времето обаче Плишкова усъвършенства излъчването си на корта и не след дълго заличи изоставането си. Паритетът остана недокоснат за още два гейма, преди седмата в схемата да направи решителна крачка към триумфа в откриващата част. Плишкова надви в подаването на съперничката си, след което невъзмутимо записа сета против името си.

Добрите моменти за Плишкова продължиха и при подновяването на играта, когато тя си извоюва ранен брейк задатък. Квитова обаче отговори с пробив на нула, който изравни салдото в резултата. Постепенно левичарката заигра по-стабилно на сервис, а в средата на сета сета даже наказа още един път своята сънародничка, с цел да се откъсне с 5:2 напред. Въпреки удобната си преднина двукратната шампионка от Шлема бе на път да допусне поврат, само че остана съсредоточена, и резервира очакванията си за поврат.

POJĎ level
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР