Петима съдии от Върховния съд на Великобритания отхвърлиха днес съдебна

...
Петима съдии от Върховния съд на Великобритания отхвърлиха днес съдебна
Коментари Харесай

Върховният съд на Великобритания отхвърли полово неутралните паспорти

Петима съдии от Върховния съд на Англия отхвърлиха през днешния ден правосъдна тъжба против държавната политика да не разрешава издаването на полово неутрални паспорти.

Кристи Елан-Кейн, която не се разпознава нито като мъж, нито като жена, твърди, че процесът на кандидатстване за паспорт във Англия е " дискриминационен ", осведоми Агенция Франс Прес.

Физическите лица могат да избират единствено " мъжки " или " женски " пол в приложението, без алтернатива да слагат " X " за " неустановен " пол - опция, въведена в няколко други страни.

Върховният съд единомислещо отхвърли жалбата, като постанови, че самоличността на обещано лице може да бъде доказана благодарение на формуляра и да се свери с други публични документи. Това включва удостоверения за раждане, осиновяване или за установяване на пола, сподели в решението арбитър Робърт Рийд.

" Следователно полът е приет за правни цели и е записан в тези документи, които са от голяма важност ", добави той.

Делото беше заведено с претекста, че държавното управление е нарушило законните права на персонален живот, както и да не подлага на дискриминация лице на база пол или полова принадлежност. Съдиите обаче са безапелационни, че неналичието на полово неутрална алтернатива " не нарушава безпричинно членове 8 и 14 от Европейската спогодба за правата на индивида ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР