Пет години по-късно семейство от Плевенско продължава да търси справедливост

...
Пет години по-късно семейство от Плевенско продължава да търси справедливост
Коментари Харесай

Семейство продължава да търси справедливост за смъртта на пребитото си дете

Пет години по-късно семейство от Плевенско продължава да търси правдивост за гибелта на 14-годишното си дете, което умря след побой в учебно заведение.

Случаят е от град Славяново и завърши на правосъдна газа с условна неоправдателна присъда за към този момент пълнолетния юноша. С днешната дата обаче, родителите на жертвата демонстрират за първи път видеозапис от деня, когато синът им умира в класната стая.

На фрагментите се вижда по какъв начин 14-годишният Радослав пада след два удара в главата на пода в класната стая. Вижда се и опита да бъда възроден от личния състав на учебното заведение.

Бащата на жертвата - Бисер Димитров, продължава битката си за правдивост, макар че делото е завършило с присъда.

“Една година отнемане от независимост с три години изпитателен период и да се заплати кръвнина – обезщетение. Дoсега – безусловно нищо ”, сподели Димитров за присъдата.

Случаят със гибелта на 14-годишният Радослав от град Славяново нашумя през месец май 2017 година.

След сдърпване със съученика си Тонимир, Радослав удря главата си и умира.

С днешна дата, показвайки записа, родителите на умрялото дете желаят да опровергаят тиражираната от управлението на учебното заведение версия за гибелта.

По думите на бащата на умрялото дете учителите са излъгали в съда. Там били споделили, че момчето е консумирало енергийна напитка, в резултат на която е получил епилепсия и сърдечен припадък.

Днес, учебното заведение в Славяново има различен шеф, който смята че тематиката е завършила.

“Колегите, които са били, нямат виновност за това което се е случило. Това е потвърдено в съда, аз по тази причина Ви споделих, че има способени органи ”, безапелационна е Радостина Болнова – шеф на СУ „ Христо Ботев.

Не по този начин мислят родителите на умрелия Радослав. И приканват депутати да работят.

“Тези хора от Парламента дано да вършат по-добри Закони. Да вършат Закони, а не да драпат за заплати, че тази тъга е доста огромна ”, прикани бащата на умрялото момче.

Въпреки, че за родната Темида въпросът е завършил фамилията на Радослав ще търси правата си Европейският съд по правата на индивида, тъй като времето не лекувало.

“Повече и по-голяма е болката, поради неналичието на правдивост. За тази болежка – няма хапче ”, споделя почерненият татко през сълзи пред NOVA.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР