Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност

...
Песните за любовта не са чужди на музиката - всъщност
Коментари Харесай

Коя е жената, вдъхновила Ерик Клептън за "Layla" и "Wonderful Tonight"?

Песните за любовта не са непознати на музиката - в действителност любовта май е измежду главните й тематики. Но кои са действителните събития и персони, въодушевили едни от най-известните любовни песни в историята? За тях описват от Ladyzone.bg в поредност от истории в тематиката " ".

Пати Бойд е една от тях. Любовните песни допират усеща, за които от време на време забравяме, че даже съществуват - до момента в който не ги чуем. А Пати Бойд съумява да допре сантименталната струна у много огромни музиканти през живота си. За Пати Бойд на процедура може да събере цялостен албум с песни, които са написани за нея, защото тя е муза на едни от най-големите модерни музиканти - Джордж Харисън от " Бийтълс ", Рони Ууд от " Ролинг Стоунс " и Ерик Клептън.

Моделът, актриса и фотографка е омъжена за именития " бийтъл " Джордж Харисън, като го въодушевява за прелестната любовна ария " Something " на " Бийтълс ".Но да бъде муза единствено за основаването на една класическа любовна ария за Бойд ще се окаже извънредно незадоволително. На нея й следва да бъде вдъхновителка на още доста.

Защото до момента в който e омъжена за Джордж Харисън, в нея се влюбва Ерик Клептън. Това не е просто някакъв флирт или мимолетно привличане за Клептън - той съвсем губи мозъка си по нея, до момента в който Бойд не отвръща на възприятията му. Клептън написа за Бойд едни от най-красивите и прочувствени части на 20 век - " Layla ", която записва през 1970 година с групата " Дерек Енд Дъ Доминос " (а по-късно и " Wonderful Tonight " ), само че към оня миг това към момента не задоволително, с цел да я завоюва на своя страна и да се раздели с Харисън. Всъщност целият албум " Layla and Other Assorted Love Songs ", който включва песента " Layla ", съставлява едно огромно любовно пояснение на Клептън към Бойд.

Тъй като Пати Бойд към момента е омъжена за Джордж Харисън, Ерик Клептън взема решение да кръсти песента " Layla ", като взаимства заглавието за парчето от поема за неразрешената обич - " Лейля и Маджнун " на арабския стихотворец Кайс ибн ал-Малух от 5 век, която е приспособена през 10 век от персийския и кюрдски стихотворец Низами Ганджеви.



Любовните разочарования от несподелената обич с Пати Бойд и насъбраното напрежение поради професионалните проблеми тласкат Клептън към мощна хероинова взаимозависимост, като за близо три години той изцяло се изолира от света и стига до такава степен, че стартира да разпродава китарите си, с цел да си купува дрога.

Бойд напуща Харисън - двамата се развеждат през 1977 година, и отвръща на възприятията на Клептън. Но не и преди къса случка с различен огромен рокаджия - Рони Ууд от " Ролинг Стоунс ".

Вижте по какъв начин продължава романсът сред Ерик Клептън и Пати Бойд в.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР