Пентагонът очаква военните действия в Украйна да продължат, а насилието

...
Пентагонът очаква военните действия в Украйна да продължат, а насилието
Коментари Харесай

Войната се измества в Донбас, след като Путин не постигна абсолютно нищо

Пентагонът чака военните дейности в Украйна да продължат, а насилието в Донбас - да се усили, поради прехвърлянето на съветските военни дейности в източната част на страната и изтеглянето на войските от Киев и Чернигов. 

Тази оценка беше дадена от представителя на американското Министерство на защитата Джон Кърби. 

Той уточни, че Владимир Путин може да постави завършек на военните дейности незабавно, в случай че реши да отдръпна армията си и да договаря с Киев. Дотук обаче Москва не е постигнала нито една от стратегическите си цели, поради които стартира войната. 

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски се обърна към западните водачи и прикани за по-бързи и решителни наказания против енергийния и банковия бранш на Русия. 

" Някои политици още не могат да решат по какъв начин да спрат потока от долари и евро към Русия от петролната търговия, без да увредят стопанските системи си. Но по тази причина хората влизат в политиката - да позволяват проблеми, комплицирани проблеми. Да ги позволяват бързо и кардинално. Ако не сте способни, значи не е трябвало да се занимавате с политика ", споделя Зеленски. 

Анализът на Пентагона демонстрира, че над 24 000 съветски бойци към този момент са изтеглени от региона на Киев към Беларус и Русия, само че не е изключено това да е единствено краткотрайна мярка, а офанзивата да се повтори. 

Засега обаче Путин реалокира фокуса на военните дейности в източната част на страната, споделя Кърби, напомняйки, че от 8 години съветската войска и наемниците ѝ нарушават украинския суверенитет в Донбас. 

" Фактът, че се концентрира върху по-малка географска зона, несъмнено основава опцията за удължение на насилието. То даже може да се усили в тази част на Украйна. Очакваме, че украинците ще продължат да се бият за земите, които им принадлежат, както го вършат от 8 години, по тази причина спорът може би ще се удължи повече ", споделя той. 

На въпроса може ли Украйна да завоюва войната, в случай че тя продължава още повече, той сподели: 

" Разбира се, че могат да завоюват войната. Г-н Путин не реализира безусловно нищо от стратегическите си цели в Украйна. Не завладя Киев, не смъкна държавното управление, не отстрани Украйна като национална страна. А получи надзор единствено върху дребна част от обитаемоте центрове - това даже не бяха местата, които той в действителност целеше. Мариупол към момента не е високомерен. Путин изтегли войските си от Киев, изтегли войските си от Чернигов. Не превзеха Харков. Не превзеха Николаев на юг. Мисля, че доказателството е в резултатите, които виждаме през днешния ден ", сподели още той. 

Стратегическата цел на Съединени американски щати е Украйна да може да продължи да се пази, до момента в който работи по дипломатическо решение, а втората цел е да се ускори източният фланг на НАТО, тъй че да не се допусне каквато и да е евентуална експанзия от страна на Русия и Путин, сподели Джон Кърби. 

В  новото си послание Володимир Зеленски прикани западните водачи да " заимстват малко увереност " и да не забавят повече ембаргото върху съветските нефтени доставки. 

" Единственият въпрос е какъв брой време ще има съветската войска, с цел да убива още украински мъже и дами ", сподели той. 

В сряда Европейски Съюз не съумя да реализира финално съглашение по друга евентуална глоба против съветската енергетика - вноса на въглища. 

Междувременно Съединени американски щати наложи цялостни наказания върху дъщерите на Путин, фамилията на Сергей Лавров, както и върху най-големите банки в страната - Сбербанк и Алфа Банк.  
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР