Пентагонът на САЩ преговаря със системата за мобилен интернет Starlink

...
Пентагонът на САЩ преговаря със системата за мобилен интернет Starlink
Коментари Харесай

Пентагонът преговаря със Starlink на Илон Мъск за интернет достъпа в Украйна

Пентагонът на Съединени американски щати договаря със системата за мобилен интернет Starlink на Илон Мъск, с цел да се резервира връзката за украинските сили, откакто по-рано в петък милиардерът се оплака, че харчи близо 20 милиона $ на месец, финансирайки тази услуга на територията на Украйна, оповестява “Файненшъл таймс ”.

Преговорите идват, откакто частната галактическа компания на Мъск, SpaceX, писа до Министерството на защитата с молба за финансова поддръжка, съобщи по-рано денем CNN.

Сабрина Сингх, заместител прессекретар на Пентагона, призна, че е обсъждала заплащания с компанията на Мъск, като добави, че американски чиновници са “в връзка със SpaceX по тази и други тематики “.

Тя обаче добави, че SpaceX не е единствената налична алтернатива за подкрепяне на украинската войска в връзките на бойното поле.

“Със сигурност има и други сателитни благоприятни условия, които съществуват. Не е единствено SpaceX, има и други организации, с които сигурно можем да си партнираме ”, добави тя.

По-рано в петък шефът на Tesla и SpaceX написа в Twitter, че е “безумно мъчно ” за “комуникационното съзвездие ” в ниска земна орбита да избегне банкрута – това е ориста на всяка компания, която е опитвала това преди.

Мъск завоюва необятно самопризнание по-рано тази година, откакто се намеси за даване на интернет услуга в Украйна, само че присъединяване му закупи политически заряд през последната седмица, откакто най-богатият човек в света прикани за съглашение посредством договаряния за преустановяване на войната. Неговият проект, който включваше да разреши на Русия да резервира Крим, беше наказан от водачите на Украйна.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР