Пентагонът е изпратил на Украйна своя най-точен артилерийски снаряд, GPS-насочвания

...
Пентагонът е изпратил на Украйна своя най-точен артилерийски снаряд, GPS-насочвания
Коментари Харесай

САЩ доставят тайно на Украйна най-точния си артилерийски снаряд

Пентагонът е изпратил на Украйна своя най-точен артилерийски снаряд, GPS-насочвания Excalibur, написа Bloomberg , като се базира на бюджетни документи, които удостоверяват необявеното по-рано допълнение към арсенала, събран за битка с съветската инвазия.

В проекта за попълване на американските ресурси от " Екскалибури “ се признава за първи път, че Пентагонът е доставял снаряда на украинските сили. Длъжностни лица заобикалят въпросите по отношение на снаряда макар известията, че е в ход обмисляне за даването му и по-късно, че той към този момент се употребява в Украйна.

Сателитно насочваното оръжие, което сигурно попада в границите на два метра от задачата си, беше употребявано за първи път в Ирак през 2007 година при ликвидацията на водача на " Ал Кайда “ Абу Джура.

Министерството на защитата ще похарчи 92 милиона $ утвърдени от Конгреса спомагателни средства " за закупуване на аварийни муниции M982 Excalibur, трансферирани на Украйна в поддръжка на интернационалните старания за противопоставяне на съветската експанзия “, съгласно бюджетен документ от предишния месец, който не беше оповестен по-рано.

Използван в 155-милиметрови гаубици – полевата артилерия на армията – снарядът е взаимно създаден от Raytheon Missiles and Defense и BAE Systems Bofor. Прецизно насочваният " Екскалибур “ разрешава на командирите на бойното поле да нанасят по-прецизни удари по задачите. Според документите обсегът на снарядите е към 40 км.

Демонстрираната акуратност на " Екскалибур “ " разрешава резултат от първия изстрел върху задачата, намалявайки броя на нужните изстрели, като в същото време понижава страничните вреди “, съгласно бюджетните документи на армията.

Въз основа на опциите си, оръжието евентуално е било употребявано спестовно за хирургично заличаване на съветски командни пунктове и центрове за командване и надзор, в хода на артилерийски дуели с руснаците в източните райони.

Допълнителният акт за Украйна даде над 40 милиарда $ незабавно финансиране. Делът на Пентагона възлиза на минимум 20 милиарда $, в това число 6 милиарда $ за помощ и съоръжение за Украйна и 9 милиарда $ за попълване на запасите от съоръжение на Съединени американски щати.

В допълнение към до момента неразкрития " Екскалибур “, бюджетните документи също по този начин разказват доставките на добре известни продукти като стандартните 155-милиметрови артилерийски снаряди, противотанковите системи Javelin и противовъздушни ракети Stinger, мобилната ракетна система HIMARS и нейната управляема система за неведнъж изстрелване, или GMLRS, ракети. Има и по-малки покупки на гранатомети MK-19, " прецизни снайперски пушки “ и " аварийни модули за изстудяване на акумулатори “ за Stinger.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР